Skip to main content
  • juan atkins
  • 30.04.2013.

Juan Atkins i Moritz Von Oswald kao Borderland

Produktivnost Juana Atkinsa, jednog od legendarne Bellevillske trojke uz Derricka Maya i Kevina Saundersona i poznatog kao Model 500, očito je na samome vrhuncu jer ovih je dana stigla vijest kako se unutar projekta Borderland udružio s još jednom techno veličinom, Moritzom Von Oswaldom.

Naslovna foto

juan atkins

Potonji je jedan od najutjecajnijih techno producenta devedesetih, poznat kao jedna polovica Basic Channela i Maurizia, a trenutno producira unutar vlastite grupe The Moritz Von Oswald Trio zajedno s Maxom Loderbauerom i Vladislavom Delayem.

{youtube}1-Yff8k7FTU{/youtube}

Sam album, naziva „Borderland“ kao i grupa, zbir je sesija snimljenih početkom ove godine u više berlinskih studija od čega je nastalo osam traka koje će u obliku tri 12” vinila ili pak CD-a od 10. lipnja biti dostupno na berlinskome labelu Tresor.
 
Atkins i Von Oswald će materijal, više eksperimentalne negoli plesne naravi, premijerno izvesti na montrealskome MUTEK Festivalu u lipnju, a nama ne preostaje ništa doli nego da pričekamo Dimensions na kojem će Juan Atkins zasvirati kao Model 500.

{youtube}QKWnsMD9E0c{/youtube}

Popis traka:
 
1. Electric Garden (Jazz In The Garden Mix)
2. Electric Dub
3. Footprints
4. Electric Garden (Original Mix)
5. Treehouse
6. Mars Garden
7. Digital Forest
8. Afterlude
sonus 2
sonus 1
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
sea star mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju