Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner

Jučer u Zagrebu započeto je nezakonito rušenje GK Jabuka

Srijeda, 14 Veljača 2018

Tik prije proslave 50. rođendana, GK Jabuka suočava se sa nezakonitim rušenjem od strane Grada Zagreba.

Kultnu zagrebačku meku jučer ujutro okupirali su radnici koji su došli u pratnji Bilić-Erić zaštitara. Povod svega bio je početak rušenja pozornice na otvorenom. Sporno u cijelom tom slušaju je činjenica kako su isti bez najave i potrebne dokumentacije počeli vršiti rušenje dijela noćnog kluba.

Voditelj kluba Jabuka Marin Stiv Viduka popeo se na tendu u namjeri da spriječi devastaciju radnika. Tako su do mjesta radnje navratile i policijske snage i to u dva navrata.

Rušenje je tako prekinuto, radnici su završili sa aktivnostima dok su djelatnici kluba ostali 'stražariti' kako se ne bi ponovno aktivirale 'flekserice'.

Teško prihvatljiv dio je onaj kako ni policija nije izvršila nikakvu mjeru vezano za rušenje pošto nikakvi papiri nisu dostavljeni kojima bi se opravdalo rušenje. U cijelo toj priči, saznaje se kako je radove naručio Grad Zagreb.

Evo što su na Facebook stranici GK Jabuka napisali: "Policija je po našoj prijavi popisala sve osobe koje su sudjelovale u ovom barbarstvu. Protiv njih i svih odgovornih osoba morat ćemo podnijeti kaznene prijave. Za opstanak Jabuke borit cemo se svim zakonitim sredstvima. Apeliramo na Ministarstvo kulture da zaštititi Jabuku kao kulturnu baštinu i da ne dopusti da ju isti barbari razore kao sto su to napravili i Saloonu."I tako umjesto da nadolazeći 50. rođendan obilježe programi koji su rezervirani za petak i subotu, vodstvo kluba mora se boriti sa trenutnom situacijom koja je snašla njihovo omiljeno mjesto.

U narednim danima vidjet ćemo daljnje razvijanje događaja.
 

Jučer u Zagrebu započeto je nezakonito rušenje GK Jabuka