Skip to main content
  • 18.04.2019.

Juliet Fox u hrvatskom dvorcu iz srednjeg vijeka

Dok su Erdödyji, stoljećima unazad na vremenskoj strelici, oko dvorca u punoj plemićkoj spremi lovili lisice jedna druga lisica pod krilom Flyaway festivala u ljetu 2019. ulazi u dveri Erdödy dvorca u Svetoj Nedjelji –  Juliet Fox.

Piše: 


Tko nije sanjao o ljetu i bijegu, gore visoko nad oblacima blagoslovljen ornitološkim krilatim nastavcima. Kada svakodnevno postane previše, ptičja perspektiva pruža oslobođenje od prizemne točke gledišta i letiš visoko visoko pod utjecajem glazbenog pera koje složilo ritmove i note za ovo dezerterstvo običnog i lom od gravitacione ovisnosti za tlo.

15. lipnja 2019. Flyaway festival tako od 18 sati vodi tvoju želju nebu pod oblake uz ergelu regionalnih, domaćih i internacionalnih DJ-a, na u srednjovjekovnom dvorcu koji krasi Kerestinački krajolik i budi maštu intriga, ljubavi, interesa i prevrata koji su se odvijali unutar ovih zidna. Mistično nadrealno mjesto u koje je suze krv i znoj ugradio Matija Gareb između 1983.-1989. da bi u kasnom 16. stoljeću zdanje palo u vlasništvo Erdödy obitelji i tako ostalo do 1922.

Imenjakinja Romeove zauvijek zabilježene ljubavne priče, Juliet tako pakira šake glazbe, tuđih priča i vlastitih štorija koje žive na labelima kao što su Drumcode, Odd Recordings, Relief Records, Toolroom Trax, Suara, Set About, Great Stuff Recordings i Cajual Records. Posljednjih nekoliko godina šarke techno institucija širom su otvorile vrata mladoj ženi neumorne i neiscrpne energije pozivajući je na neke od najpoznatijih esencijalnih plesnih podija globalne elektronike. Rad, trud i talent zajedno stvaraju povratnu petlju odjeka dobrog,  a jeka koju posebice pamtimo bliže sadašnjem trenutku suradnja je s Ramirom Lopezom koje je rezultirala dvama techno himnama: "Twisted" izdane s Ramirova ODD labela i "Come Closer" koju je svijetu približio legendarni Drumcode i koja je beskonačnim životima živjela u setovima upravo Adama Beyera.

2017. bila je jedna od najznačajnijih godina kojom je CV dobio višestruke nove stranice nakon turneje koja ju je provela azijskim kontinentom –  kroz Tajland, Južnu Koreu, Kinu, Singapur, Maleziju i vratila je natrag na domaće ulice Berlina, a plesala je i Finska, Južna Afrika, Australija i čitava Sjeverna Amerika. Lada je Juliet srela Arjuna Vagalea nastalo je i fantastično novo izdanje za Odd Recordings naziva "Radiate" koje us odmah uhvatili i Sam Paganini, Pan-Pot, Alan Fitzpatrick, Pleasurekraft i Noir.

FB EVENT
https://www.facebook.com/events/239938140243390/

No stiže novo ljeto i piše nove priče a jedno poglavlje čeka te upravo u domaćem dvorcu. Pa ne budi dvorska luda koja čeka posljednji tren i uhvati si karte na Entrio bazi ovdje. Dobro nam došli u dvor dame i gospodo. Služit će se techno i služit će se vruć, dress code je "dovoljno komotno da ne smeta plesu". Spremi se za let i Fly Away!

brejcha 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2