Skip to main content
  • four tet
  • 23.09.2012.

Kako Four Tet čuje The XX

Nedavno je na BB1 Radio 1 gostovao Jamie XX iz grupe The XX i sa sobom donio remiks nihove stvari „The Angels“ s novog albuma „Coexist“ koju je napravio Four Tet.

Naslovna foto

four tet

Jamie XX nije siguran kada će ista ugledati svijetlo dana, ali kaže da će se vrlo vjerojatno na EP-u pronaći i njegov remiks neke Four Tetove stvari.

Four Tet je ove godine vrlo zaposlen, bilo produkcijski ili kao DJ, a samo hrvatska publika ga je imala prilike ove godine poslušati na Hideout festivalu i Dimensions festivalu, te uživo slušati u stvarima s njegovog posljednjeg, više klupski orijentiranog, ali ipak vrlo slušnog i u kućnoj atmosferi (čak i boljeg za kućnu atmosferu, složili bi se mnogi), albuma Pink.

No, i Kieran Hebden aka Four Tet treba svoje laganije momente, što se može vidjeti i čuti s njegovim remiksem za The XX, koji je Jamie donio na njihov nastup na BBC Radio 1, gdje su nastupili s filharmonijskim orkestrom. Hebden se nije puno odmakao od originala, a pjesmu bi mnogi mogli doživjeti i osjetiti kao miks glazbene kutije i snježne kugle, dok lagano tonete u san ili podnevnu fjaku.

{soundcloud}https://soundcloud.com/factmag/the-xx-angels-four-tet-remix{/soundcloud}

Cijeli radijski prijenos u kojem možete poslušati što Xxovci trenutno slušaju, te neke od novih stvari koje bi izdvojili, poslušajte ovdje.

sea star mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2