Skip to main content
  • 28.06.2021.

Kako i pod kojim uvjetima možete raditi manje i veće partije ili festivale od 1. srpnja

Ukratko, od 1. srpnja možete odlučiti hoćete raditi manje partije do 100 ljudi bez ikakvih mjera, s tim da takvi tulumi moraju završiti do ponoći.

Piše: 


S druge strane ako želite raditi duže od ponoći i imati veći kapacitet od 100 posjetitelja, onda na Vašem partiju mogu prisustvovati samo osobe sa EU digitalnom COVID potvrdom, a ona uključuje jednu od tri slijedeće varijante:

1. Da je posjetitelj cijepljen ili
2. Da je posjetitelj prebolio koronu u posljednjih 6 mjeseci ili
3. Da posjetitelj posjeduje važeći negativni test

Kako doznajemo za festivalsku i koncertnu industriju u pripremi su brzi antigenski testovi koji će se moći napraviti za 50 kn.

Organizatori javnih događanja na kojima će biti prisutne samo osobe koje posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu obvezni su, najkasnije 7 dana prije održavanja, obavijest o namjeri organizacije takvog okupljanja, s naznakom mjesta i vremena održavanja te očekivanog broja prisutnih osoba, dostaviti stožeru jedinice lokalne samouprave na čijem području će se takvo javno događanje, odnosno okupljanje, održati te zatražiti prethodnu suglasnost za održavanje.

Nadležni stožer civilne zaštite obvezan je na zahtjev za izdavanjem prethodne suglasnosti odgovoriti u roku od 3 dana od njegovog zaprimanja. Prethodna suglasnost može se dati samo za javna događanja i okupljanja na kojima će svi sudionici posjedovati EU digitalnu COVID potvrdu.

Više i detaljnije o novim mjerama ovdje.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2