Skip to main content
  • cd izdanje
  • 11.09.2012.

Kako izbjeći plaćanje troškova ZAMP-u?

Postoji glazba koja nije u sustavu ZAMP-a, a postoje i autori koji su istupili iz njihove kolektivne zaštite, stoga postoji i način da se izbjegne plaćanje ZAMP-a.

Naslovna foto

cd izdanje

Zagrebačka tvrtka Produkcija Studio CPG stvara tako vlastitu glazbu koju već koriste poznati trgovački centri i ugostiteljski objekti, hoteli i restorani, jer su svoju glazbu odlučili štititi kao individualno vlasništvo na koje onda dobivaju naknadu sukladno zakonu RH. Za vlasnika nekog objekta koji plaćanje ZAMP-u teško može zaobići naknada je višestruko niža od ZAMP-ove.

ZAMP nema ništa protiv individualnog vlasništva, a za sve one kojima nije neophodno koristiti glazbu autora u sustavu ZAMP-a sad postoji i alternativa. CPG tako u svom profesionalnom tonskom studiu uz suradnju s nekoliko partnerskih studija koji također imaju timove autora, producenata i glazbenika stvaraju različite skladbe i jingleove namjenjene za emitiranje u javnim objektima. No ono što primjećujemo da nedostaje u njihovoj ponudi glazbe je elektronska glazba koja se često pušta u javnim prostorima, pa eto prilike ponudite svoje producentske usluge ovoj tvrtki koja će na taj način proširiti ponudu, a i vi ćete profitirati.

brejcha 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk