Skip to main content
  • 29.05.2011.

Kako je nastala najbolje čuvana klupska tajna?

10 godina partijanja u Londonu i po cijelom svijetu James Priestley i Giles Smith, osnivači Secretsundazea slave mixanom kompilacijom "10 Years of Secretsundaze" koja izlazi u srpnju.

Piše: 

Naslovna foto

Secretsundaze


Od 2002.g. do danas najbolje čuvana klupska tajna Secretsundaze izrasla je u okupljanje clubbera na svjetskoj razini a uz to su još razvili i booking agenciju te izdavačku kuću. Secretsundaze kao brend proputovao je cijeli svijet, klubove Panorama Bar ili Trouw, gradove od Tokya do New Yorka, Berlina ili Ibize.

Kako doznajemo Secretsundaze su potvrdili i svoj nastup na ovogodišnjem Stop Makin` Sense festivalu od 12. do 14. kolovoza u Petrčanima.

Ovu zanimljivu priču o otvaranju kluba, nezaboravnim partijima, samim počecima dvojca Priestley i Smith najbolje će možda dočarati intervju James Priestleya kojeg su 2008.g. uoči gostovanja u Poratu napravili Sergej i Davor O. Mi smo tom prilikom dobili i podcast Giles Smitha.

Izdvojeno iz intervjua: kakav je postanak Secretsundazea, kako je sve to počelo?
James Priestley: «Imali smo viziju onoga što bismo željeli raditi, a htjeli smo nešto drugačije i osobito, vrlo kvalitetno, u svakom pogledu. To se ticalo i produkcije i svega ostalog. Kad smo mi počinjali prije četiri godine, partyji nedjeljom popodne nisu još bili popularni pa smo se, da bismo ohrabrili ljude da dođu, morali potruditi da im ponudimo lijepo okružje i da im pokažemo da se nećemo samo pojaviti i uključiti zvučnike i sistem. Radili smo vlastiti roštilj i sami pripremali domaće meso.

Svi smo to radili – jedna runda za roštiljem zatim odeš, opereš ruke i počneš miksati. U prvoj smo godini prodali oko 40 hamburgera po sessionu. Rano bismo došli u Brick Lane i naručili hrpe peciva iz pekarnice. Nekad bismo prodavali i kobasice, ali domaći su nam burgeri bili specijalnost. Također, uvijek smo se pobrinuli da imamo visokokvaliteno ozvučenje. Naša vizija je bila ponuditi party nedjeljom poslijepodne, koji je drukčiji, ali mislim da nitko od nas nije mislio da će izrasti u ovo što je danas, da će biti tako uspješan.»

Tracklist
CD1: James Priestley

01. DJ Ageishi & Ackin' – Rain Parade (Mark E Remix)
02. Space Dimension Controller – Transatlantic Loading Bay
03. GHL – Show Me Love
04. Rootstrax – Harlequin
05. Marcus Intalex + S.T. Files – Taking Over Me
06. Franck Roger – My Name Is – FR Production
07. Recloose – Ain't Changin
08. Maddslinky – Cargo
09. Ghetto Brothers – Ghetto Disco – Royal Oak
10. Xdistrict – Color Correction (Losoul Rmx)
11. Locussolus – Tan Sedan
12. Metope – I'm So Ready + Cpu-Circus (Ada Remix)
13. Steffi feat. Elif Biçer – Kill Me (Crushed Soul Mix)
14. Voyage – I Love you Dancer

CD2: Giles Smith
01. Roosevelt and Charles – Monastery
02. Specter – Make Me Feel
03. KB Project – Feel It
04. Marshall Jefferson vs. Noosa Heads – Mushrooms (Salt City Orchestra's Out There mix)
05. East West Connection featuring Maiya James – Find a Way (Dubtribe Soundsystem Dub)
06. Dinky – Polvo
07. RNDM – Hideaway Lane (dub)
08. Anthony Shakir – Travellers (MRSK remix)
09. Skudge – Ontic (Rolando Understands remix)
10. Two Armadillos – Ronin
11. Steven Tang – Ominous
12. Tornado Wallace – Always Twirling
13. Smallpeople and Christopher Rau – Life Aquatic
14. Slam Mode – Insulate

sea star desk
dobar house mobile
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
sea star mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju