Skip to main content
  • mladen tomić
  • 24.03.2013.

Kako je svjetska scena prepoznala Sinišu i Mladena

Siniša Tamamović i Mladen Tomić, dvojac koji stoji u pozadini techno etikete Night Light Records iz Banja Luke ovih dana borave u Miamiu na WMC konferenciji. 

Piše: 

Naslovna foto

Mladen Tomic


Posljednje 2 godine bilježe strelovit uspon i respektabilne rezultate na elektronskoj sceni diljem svijeta.O Siniši i Mladenu pisali smo do sada nebrojeno puta, kao i o njihovim izdanjima. Sinišu smo intervjuirali prije 5 godina, a Mladen je jedan od prvih napravio podcast za Klubsku Scenu. Ovi su momci oformili vlastiti party projekt Urban Beat koji promovira elektronski zvuk u BiH, njihovoj matičnoj domovini, te usporedo s tim radili konstantno na produkciji. Upornost i entuzijazam isplatio se puno ranije, ali potvrda kvalitete stigla kada su obojica dobili poziv da se pridruže etiketama 1605 Music Therapy od Umeka i SCI+TEC od Dubfirea.

Za Sinišu je 2011.g. bila jedna od najboljih. Osim ulaska na SCI+TEC, pozvan je da radi i za Umekov 1605 Music Therapy. Prepoznat je u svijetu zbog jedinstvenog techno zvuka sa pravim bubnjevima. Te iste godine došao je na 4. mjesto Beatport-ove tech-house liste sa trakom "Who We Are" za 1605 Music Therapy, a istu poziciju ostvario je i sa trakom "Waking Up" za SCI+TEC.
{youtube}9CHSSYfZtIo{/youtube}

Mladen je izdavao za razne techno labele: Definitive Recordings, Form, 1605, Terminal M, Loose, MKT, Alchemy, Rhythm Convert. Ulazak na SCI+TEC svakako je bio svojevrstan poticaj. U 2012.g. počeo je surađivati Sianom iz irskog Octopus Recordingsa, te napravio techno traku "Front Pocket" koju je odmah remixirala Nicole Moudaber. Ovaj rad je bio broj 1 na Beatport-ovom Top 100 techno chartu za prošlu godinu. Ove godine Mladen je izdao EP Techno Tools u suradnji sa Suarom te su se sve 4 trake našle na Beatport Techno Top 20 listi. Tomić je taman pred odlazak u Miami najavio svoje prvo izdanje za SCI+TEC "Dance of Shadows" EP.
{youtube}bireLExYMts{/youtube}

Posljednjih dana dvojac je proveo u Miamiu, budući da su ih brojni glazbenici i etikete pozivali da sviraju na njihovim događajima. 15. ožujka održao se Night Light Records party u klubu 500 Lounge. Dan poslije Sharam je radio Yoshitoshi night u Mansionu, gdje mu je jedan od gostiju bio i Siniša.
{youtube}fZTtZYCabXc{/youtube}

Istog dana Mladen je nastupao u klubu Space na večeri Stereo Productionsa koju su predvodili Chus & Ceballos. Njegov set možete poslušati u nastavku.


17. ožujka Dubfire je organizirao SCI+TEC večer u Tree House klubu te je uz Mladena na line-upu imao i Nick Curlya te Carl Lia. 20.03. obojica su nastupili na 511 Records večeri uz Stacey Pullena. Sigurni smo da ovdje priči nije kraj, i da momci iz susjedne države imaju još puno toga za pokazati na EDM sceni.

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk