Skip to main content
  • alt
  • 9.04.2015.

Kamerom zabilježili iskustvo najjače halucinogene droge usred pustinje

Sjećate se priče o princezi toliko željnoj princa da ja poljubila žabu i zasanjarila džentmena nad džentlemenima? Možda je poljubila baš ovu specifičnu žabu i njen princ nije ništa drugo do halucinacija.

 
No ipak učinke ćete osjetit tek ako drogu (dehidriranu supstancu) pušite, dodir usnama neće imati učinka. Mexiko je šareni, topli dio zemlje s festivalima i svečanostima kao nigdje na svijetu, poput Dios de los Muertos, ali ujedno i dom najjače halucinogene droge na svijetu, supstance naziva 5-MEO-DMT koja se dobiva iz tijela rijetke žabe krastače, pretpostavljamo kao najkul obrambeni mehanizam protiv grabežljivaca ikad. No žabe nisu računale na grabežljivog homo sapiensa koji je otkrio potecijal ove duhovne molekule, kako je još nazivaju.
 

alt
 
Jedan od članova teama koji se zaputio duboko u Sonore pustinju podijelio je: “Bila su to dva nevjerojatna mjeseca, introspektivno putovanje puno intenzivnih iskustava i čudnih snova”.
 
Čitavo iskustvo provedeno je kao eksperimet pod nadzorom znanstvenika Octavia Rettiga, koji je posvetio godine proučavanju supstance na psihu. Putovanje je team odvelo u mjesto Punta Chueca gdje su lokalci kroz stoljeća ovu drogu inkorporirali u svoj društveni život.
 
Predvođeni najstarijim stanovnikom, Djedom Panchom, pošli su na “sveti” otok Tiburon na kojem je održana svečanost gdje su Viceovci po prvi puta isprobali navodno najjači poznati psihodelik, koji na svakoga djeluje drugačije. Može vas uhvatiti blaga psihodelija ili potpuno rezanje svih niti kojima ste vezani za stvarnost.
{youtube}cOFSX6nezEY{/youtube}
 
Dokumentarac prikazuje putovanje onih koji su došli otvorena uma i bez predrasuda i zaista pokušali razumjeti i završava riječima upozorenja: 
 
“Kao i mnoge vrste droge ovog tipa, i ova ima snažan potencijal da generira mnoge pozitivne učinke, no, kako to obično biva, paralelno s tim otvaraju se i brojne mogućnosti zlouporabe i krijumčarenja što se može, i hoće, negativno odraziti i na percepciju o ovoj drogi, ali i na lokalno stanovništvo i cijelu ovu regiju. A naše je iskustvo zapravo tek početak puta prema istinskom razumijevanju ove supstance”

Izvor: Index.hr.

 
sea star mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2