Kaos na Zrću: Zbog velikog požara evakuirano 10 tisuća posjetitelja

Utorak, 16 Srpanj 2019

Požar je izbio u gustoj šumi izad kluba Kalypso na samoj plaži Zrće oko 1 sat iza ponoći kada je lokalna vatrogasna ekipa dobila dojavu.


Vatra je došla na nekih 300-350 metara od prvih ugostiteljskih objekata.


Foto The Skodilac Cinema

To nije bio visoki plamen, nego prizemna vatra, gorile su iglice i nisko raslinje, jer taj dio šume nije bio održavan. Vatrogasci su prioritetno odmah tu počeli s gašenjem kako bi spriječili mogućnost materijalne štete i oslobodili puteve za evakuaciju ljudi. Naime, u trenutku izbijanja požara u ugostiteljskim objektima na Zrću je bilo oko 10 tisuća posjetitelja prenosi Zadarski.hr.


Neki su partijaneri u panici bježali kroz šumu, nisu se mogli orijentirati!

Nema ozlijeđenih osoba, nema ozlijeđenih službenih osobama, nema šteta na tehnici ni ugostiteljskim objektima - kazao je okupljenim novinarima na Zrću vatrogasni zapovjednik Ličko-senjske županije Hrvoje Ostović nakon što je veliki požar na toj popularnoj plaži, koji je izbio noćas oko 1 sata iza ponoći, stavljen pod kontrolu.
Foto Zrce Beach

Dodatno je pojasnio da se požar gasio noću u šumi, a ljudi koji su u panici zalutali u šumi, a ne govore naš jezik, bili su u panici. - Na sreću, nikome se ništa nije dogodilo, nismo vidjeli nikoga tko je ležao na zemlji ili imao problema s orijentacijom. Mogu reći da su bježali kroz šumu prema Caskoj, ali nisu stradali, kazao je.Kako saznajemo u tijeku je Fresh Island festival, a Index prenosi kako su posjetitelji sa Zrća bili jako uznemireni ovim događajem, te se žale na užasnu organizaciju i komunikaciju domaćina. Na Instagram profilu posjetitelji traže povrat novca, a organizatori festivala poručuju: "Slijedili smo striktne upute službi".

Više video materijala potražite na FB stranici "Vatrogasci - Oni su naši heroji"!

Čini se da je sada situacija pod kontrolom i da festival može nastaviti sa svojim programom. U nastavku donosimo i snimku požara koji je sinoć uživo emitiran na 24 Sata.

Kaos na Zrću: Zbog velikog požara evakuirano 10 tisuća posjetitelja