Skip to main content
  • 28.04.2016.

Kaže ekipa: “Daj malo hausijane!”


Gdje ekipa kaže to što kaže? Nigdje drugdje do u zagrebačkom ugodnom gnijezdu beata, Cadenzi.

 
Bez kompromisa, bez komercijalnih poskočica, bez odstupanja od onoga što vole i bez briga, na flooru Cadenze u proljeće cvate samo ljubav i fina elektronika i to ovoga puta dualno u iskusnom pokeru prstiju. Pult iznova dijele gospodin kojega vole nazivati hrvatskim Sneakom, Buc i Grga, tebi poznatiji kao onaj koji je ovdje od samih početaka i koji se nema namjeru maknuti s pozicije jednog od nositelja domaće elektronike i zvučnih arhitektura tvojih noći dok ga artritis ne potjera ponovo s pulta na floor.

 
Zašto je ovaj zahtjev za hausijanom toliko važan? Jer Toxic daje sve što ima za dati obojano u slavlje prekrasnih 32 godine na sceni. Dakle ruke su prvi puta klizile pločama i strujnim krugovima sintetičkog dok si ti još bio sjaj u očevom oku kada je stao kao kormilar zvučnoga za pult, čini se beskonačno daleke, 1984. u klubu Arabesca, a 30 godina zaljubljenosti u glatke vinilne krugove, DJ-ing, produkciju, uz sustvaranja programa koji je obilježio i odgojio čitavu jednu generaciju, Body & Soula i efemerne prisutnosti iza radijskog vala sabilo bi ovo životno iskustvo u jednu prekrasnu knjigu presjeka elektronike nekoga tko je živio legendu u samoj žiži.

 
Toxic je ujedno i naš najčitaniji intervju pa zaželiš li se priče iz prve ruke i skokni ovdje na sagu o počecima, primanju dragocjene kazete s elektronikom koja mijenja tijek života, obećanjima da će Slavinu Balenu, prerežu li mu suđenice nit prvom, ostaviti određenu ploču ili o latentnoj tuzi koja ostaje po zatvaranju domaćih klubova koji su hrvatsku scenu jedno vrijeme postavljali u sam Europski vrh, da bi sada bili zamijenjeni "zavičajnim klubovima" u kojima trešte cajke… Ako ipak više voliš rezati komade autobiografske pite jedan po jedan, ponosni smo da je Toxic i jedan od kolumnista Klubske pa se osjeti  slobodnim svoj pogled na svijet podvrgnuti Toxicološkoj analizi.
 
FB EVENT: Daj Malo Hausijane
 
Pa tako kada subota 30. travnja nastupi prije svih prvomajskih druženja, roštiljada i dokoličarenja ove hrvatske tragedije što 1. Maj pada u nedjelju, navrati do Savske 141 oko desetke i deremo uz hausijanu do 5 ujutro. Nikada više nećeš biti tako mlad kao ove subote! Enjoy!
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2