Skip to main content
  • alt
  • 18.04.2015.

Kenny Glasgow napušta Art Department

Art Department je dvopolni projekt nastao kao produkt ukrižavanja beatova kanadske techno i house legende Kennyja Glasgowa i vlasnika No.19 labela Johnnyja Whitea.

 
Pet godina ujedinjenja u ovom umjetničkom odsjeku je čini se bilo dovoljno. Nakon dva albuma i tucet EP-ja odlučili su se odvojiti kako bi svaki krenuo u smjeru koji mu odgovara. White je napomenuo kako nema namjeru ugasiti Art Department već će nastaviti sam pod istim imenom, dok će Johnny krenuti solo vodama.

alt

 
Nije bilo nikakve svađe ni razmirica i dalje niz put će nastaviti surađivati na raznim projektima. Također su najavili i da su u planovima otvaranja labela Social Experiment nazvanoj po seriji Whiteovih partija. Glasgow je rekao:
 
“Ovakva vrsta projekta je poput kreativnog braka, jednostavno osjećamo da postoji još stvari koje bismo trebali raditi u drugim područjima. Kako sam već izdao solo album, osjetio sam snažnu potrebu da slijedim to i istražim tu stranu svoje produkcije. Art Department je na sjajnom mjestu i ja se ne pomlađujem, sada je vrijeme”.

alt

 
White je dodao: “Iako smo rasli i evoluirali s Art Departmentom još uvijek postoji velika razlika između te evolucije kao projekta i mogućnosti da istražuješ i da se razvjiaš kao solo umejtnik. Kenny je već gotovo dovršio svoju solo skupinu radova u koje zaista vjerujem i svakako bi trebao slijediti te ciljeve. Naravno, Art Department nije isti Art Department bez Kennyja. To je nešto što se ne može kopirati. Uzet će novi obilik. Ali ovo je zanimljivo novo poglavlje za obojicu kao prijatelje i kao umjetnike.”
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2