Skip to main content
  • 27.03.2008.

Kevin (The Elevator) Saunderson – ‘History’

Prije otvaranja klubova, organiziranja festivala i svega ostaloga techno glazbu uz pomoć ritam mašina su stvarala tri tada tinejđera Kevin Saunderson i njegovi prijatelji Derrick May te Juan Atkins. Bilo je to početkom 80-tih godina prošloga stoljeća kada je svijet elektroničke glazbe počeo s evolucijom. To je bilo vrijeme Kraftwerka i njihovih eksperimenata. Sada Saunderson stvara futurističku glazbu i pokušava je spojiti sa onom iz početka 80-tih godina pa tako radi na seriji remixa klasičnih techno pjesama kako bi proslavio 20 godina rada.

Piše: 

Kevinova etiketa KMS poziva sve poznatije producente sa svjetske scene da se uključe u akciju i reinterpretiraju njegove radove. Carl Craig, Loco Dice, Mathew Jonson, John Tejada, Luciano, Jesse Rose, Joris Voorn, Claude Vonstroke, Samuel l Sessions, Simian Mobile Disco, The Rapture samo su neki od pozvanih koji su dobili priliku raditi na obradi Kevinove diskografije.

Saundersonov hit "Big Fun" nakon obrade naišao je na strašnu reakciju publike i u "mainstream" vodama osvaja top liste u Velikoj Britaniji. Ista će se stvar izgleda dogoditi i s pjesmom "Good Life". Kevin planira remixe svojih pjesama objavti na 12" formatu i to na dva diska a u prodaji bi se mogli pojaviti oko ljeta 2008.g. Ovo izdanje nazvat će The Elevator.

dobar house desktiop
sea star mobile
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
sea star mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju