Skip to main content
  • alt
  • 14.10.2015.

Klubska Scena Takeover – turneja Hrvatskom uz naklon lokalnima

Kako pužemo kraju Godine Gospodnje 2015. tako se bližimo i velikoj petnaestici Klubske Scene. Koja vožnja!

 
Petnaest ljeta i zima je prošlo od kada Klubska s vama pleše ovdje na digitalnim kao i na stvarnim floorovima. Davno je to bilo kada smo iz čiste ljubavi prema glazbi počeli graditi nešto. Još uvijek si se trebao derati nekome u susjednoj sobi da se skine s telefona jer moraš na Internet kako bi saznao gdje je party.

alt

 
Tijekom ovog desetljeća i pol trudili smo se naše dane i noći usmjeriti u podizanje kvalitete elektroničke scene Hrvatske. Kada počinješ nije odmah nužno vidjeti slijedeću stepenicu. Samo počni i put će se otvarati pred tobom. Tako će kraj ove godine donijeti novi skok u revitalizaciji onoga što volimo serijalom događaja veselo imperijalističkog naziva Klubska Scena Takeover.
 
Što je Takeover? Manifestirat će se kao serijal evenata koji će u turneji obići desetak destinacija diljem Lijepe Naše kako bi promovirao lokalne scene i DJ-e i producente i poslužiti će kao zagrijavanje za veliku feštu 15. godišnjice koja će se odviti u nadolazećoj godini. Turneja će započeti uskoro i već sljedećeg tjedna možete očekivati najave prvih partyja.
 
Jubilarnu desetku tvoja Klubska je proslavila jednim zvjerskim partyjem u Boogaloou i Sirupu gdje smo na 4 floora okupili 35 domaćih najboljih i vibrirali s njima do zore. No 15-ica donosi i nove projekte, želje i planove.
{youtube}75EVaen_lvI{/youtube}
 
Kako to obično i biva kada možeš bolje i više imaš i odgovornost dati više tako da uz same partije u novoj etapi difuziramo pažnju i na edukaciju mladih i promidžbu scene na terenu pa ćete uskoro u kalendare moći upisivati i konferencijsko-edukativne programe – izložbe, okrugle stolove, predavanja, radionice, promocije neafirmiranih glazbenika kao i upoznavanje publike s rizicima opijata koji kruže ovim velikim glazbenim organizmom u okviru harm reduction pristupa.
 
Ujedno želimo nastaviti podupirati novonastale trendove scene koja je, donedavno povezivana uglavnom s ljetnom sezonom i kapitalom stranih turista, krenula bujati i u hladnijim mjesecima. Inzistiranje na kvaliteti, inovaciji, dolazak velikih festivala i neumorni rad mudrih i vrijednih ljudi pod svjetlima scene i onih iz sjene, uz kvalitenu medijsku podršku rastućeg broja portala, rezultirali su globalnim uspjesima. Zbog ovoga se javila potreba za stvaranjem portala na engleskom jeziku  www.clubbing-croatia.com kako bi naša scena i rad domaćih ruku postali dostupniji i internacionalnom tržištu.

alt

 
Što je KS sve upisala u povijesne knjige?
 
Najbolji portal elektroničke glazbe jugoistočne Europe
Partner brojnim svjetskim manifestacijama (WMC Miami, ADE Amsterdam, Ministry of Sound London)
Medijski pokrovitelj najvećih događaja u zemlji (Ultra Europe, Sonus, Dimensions, Outlook, The Garden)
Promotor brojnih putovanja u zemlji i inozemstvu (Sensation, Tomorrowland, Time Warp)
Piše tekstove za domaće i strane turističke vodiče (Yachts, TimeOut Croatia, In Your Pocket, Hot Spots Croatia)
Producira i realizira radijske emisije s tematikom elektroničke glazbe
Potiče hrvatsko glazbeno stvaralaštvo i afirmaciju mladih glazbenika
Organizira godišnjice na kojima okuplja najbolje domaće DJ-e i producente
Svaki događaj u medijima je vrlo kvalitetno popraćen
Kroz sadržaj na portalu kreira teme od značaja za HR elektroničku scenu i njene aktere
 
Za sve vas kreativne s milion ideja i prijedloga koji žele da se i vaš glas čuje, za sve one koji bi željeli da KS za vrijeme turneje navrati i na tlo vašeg grada ili začaga s vama na flooru kluba te bi voljeli postati dio Takeovera vrata su još uvijek širom otvorena pa nam bacite koji redak na urednik@klubskascena.hr.

alt

 
Bio je užitak navigirati s vama kroz elektroniku u posljednjih 15 i nemamo nikakvu namjeru prestati ni u godinama koje dolaze. Hvala vam što živite s nama dana, čitate, zabavljate se, kometirate, igrate se! Vi ste naši mi smo vaši!
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2