Skip to main content
  • 3.11.2009.

Klupska RE:animacija projekt vrijedan pažnje

U trenutku kad smo se odlučili da pokrenemo klupsku RE:animaciju, noćni život u Novom Sadu nam nije davao drugog izbora. Klubova faktički i nije bilo, u kafiće koje smo voljeli obilaziti sada izlaze “neki novi klinci”, a zbog ekonomske krize sponzore je bilo teško pronaći za neki veći event, kaže nam Andrijana iz udruge Alternacija koja je pokrenula ovaj hvalevrijedan klupski projekt.

Piše: 

Recimo da se za cijelo to razdoblje desilo svega nekoliko partija koje su vrijedne spomena: Umek u Amneziji, MikroKlub u CK, koji smo zajedno sa HNS-om sproveli i Troy Pierce u NS Time-u, sa rijetko lošom produkcijom događaja.

Koncept RE:animacije smo pozajmili od europskih barova, poput BAR 25 i Panorame u Berlinu. Glavna “caka” je da istovremeno možete da plešete uz dobru klupsku muziku, ali i da razgovarate sa drugarima, muvate se naokolo. Atmosfera nije toliko zatvorena, mračna kao u klubovima, ali je opet vrlo dinamična. Ritmo Latino, inače kafić sa dugom klabing tradicijom, se savršeno uklopio u cijeli koncept. Odličan zvuk, rasveta, organizacija prostora – sve je za naše standarde na viskom nivou.

Za prvi veliki rave
, pod imenom “predigra” smo bookirali Marka Milosavljevića iz Nastićevog labela Recon Warriors i ja zaista vjerujem da je u mnogo čemu to pomoglo uspjeh ovog projekta. U Novom Sadu, Marko je vrlo poštovan i omiljen DJ, da li zbog zaista odličnih DJ vještina ili njegovog dobrog duha, ali bez pretjerivanja je bila ogromna gužva i svakako je bila “pogodak”.

Nakon toga nastupao je sve popularniji i vrlo talentirani Nikola Majdanović iz Subotice, pa Marko Hollywood iz dua Gramophondzie, inače tvoraca planetarnog house hita “Why don’t you”, pa smo imali i progressive večer, da bi se onda dogodio vjerovatno i najbolji party do sad, također pod imenom Predigra, na kojoj su nastupali ArhiteK, Vlada Janjić i Goya&Natasha.

Vlada Janjić je inače veteran srpske clubbing scene i zasigurno jedan od najboljih DJ-eva ovim prostora, ako ne i najbolji, a inače jedan od urednika radija B92. Goya&Natasha su popularni underground duo iz Subotice sa zaista morem fanova sa istančanim minimal ukusom, dok je ArhiteK najzapaženiji producent ALterDJs tabora, tako da je muzika zaista bila vrhunska, a prvod kakav Novi Sad nije dugo vidio.

Ubrzo je usljedila ljetnja pauza, u kojoj nismo prekinuli sa partijima, ali smo smanjili intezitet, davajući šansu manje popularnim DJ-ima u čiji kvalitet iskreno vjerujemo. Tu su se posebno izdvojili momci iz Bybilon Fish organizacije, koje treba pratiti, jer zaista prave lude žurke.

Jesenju sezonu je otvorio Miloš Pavlović, da bi ubrzo nastupao Dejan Milićević, uz Nastića najpopularniji srpski DJ, a ujedno i naš najveći booking do sad, da bi početkom oktobra nastupao i NIko Schwind iz Moon Harbour labela. Sve tri žurke su očekivano bile dobro ispraćene i uzbudljive, iako muzički Vladi Janjiću, pa ni Milosavljeviću nisu mogle parirati.

Prije neki dan smo imali i prvi potpuno ženski line up, što je publika odlično prihvatila, a pokrenuli smo i INTROduce natječaj, u kojem jednom mjesečno dajemo šansu neafirmiranim DJ-evima da nastupe. Ta održivost scene nam je jako bitna, jer ako dok radimo ne stvaramo nove mlade koji će da rade i sa nama i posle nas, onda zaista nema ni potrebe raditi.

{snippet 1}

sonus 2
sea star mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.