Skip to main content
  • 28.01.2016.

Koliko keša je na računima elektroničara?

Kada ti dragi naš s noge na nogu kreneš do bankomata na jedan sasvim normalan dan kako to izgleda?

 
Sve psovke ispod glasa, sva žaljenja onih vikenda kada si pitao konobara "Jel' može na karticu?", svake cipele koje si morao imati ili gadget koji ti stvarno nije trebao, sve se vrati u sjećanje dok cifra treperi na ekranu. "Ispis na listiću" ili "Prikaz na ekranu"? Zašto bi pobogu želio pisani trag koji svjedoči o tvojoj potpunoj i apsolutnoj neposobnosti samokontrole?

 
Iako je realno novac više manje univerzalni entitet koji je uzrokovao jednako duboke ožiljke kao i napredak na tkanini društvenog, čini se da je ovdje da ostane. Proći će još nešto vremena dok ne sletiš u društveno uređenje Zvjezdanih staza u kojima ti je sve dostupno replikatorom, a svoje dane provodiš pišući poeziju i razglabajući o životu. Pa kako se čini da je novac ovdje da ostane još neko vrijeme nema razloga da se ne pozabavio bankovnim balansom globalne gospode elektronike.
 
Uz već uvriježenu Forbes Electronic Music listu Red Bull je također objavio listu koja procijenjuje koliko je svaki od momaka spremio na račun do kraja 2015. Pa baci oko, rolaj s njim, uđi u zavist mode ili se osjeti inspiriranim. Mnogo keša kola tamo vani, samo nađi način da se dio skući kod tebe.

 
Krećemo s virenjem na tuđe bankovne račune.
 
Richie Hawtin je kroz prethodnu godinu odradio 82 gaže za što je na račun spremio 9 milijuna $. Nije loše za to da svakih par dana okineš neki set.

 
Stari lisac Sven, koji dere od '82, stavio je pod pojas 106 gaža koje su rezultirale podebljanjem računa od 14 milijuna $, dok je Diplo s 72 gaže izgleda cijeni svoj rad više no Sven svoj jer je zaradio milijun $ više.

 
S 81 gigom u plesnoj knjižici Skrillex je spremio na račun po milijun za svaku godinu života + još osam da se nađe u džepu sa strane malo i fino zaokružio na 36 milijuna $. Nije li ti toplo oko srca kada se stvari ovako slože?

 
Gospodin mrtvi miš podebljao je svoj račun za 53 milijuna i to sa samo 34 gaže. Neće se Purarri platiti sam.

 
Aoki je pak stao na binu 143 puta i to mu je donijelo dodatnih 55 milijuna dolara. Treba netko platiti sve te slastičare koji peku torte.

 
Friško singl Calvin Harris sa 77 gaža bacao je svoje osobne bankare u katatonično ekstatično traženje vikendica na obali sa spremljenih 160 milijuna $, ali gospođicu Swift je čini se više briga lutaju li oči njenoga momka nego koliko je na računu.

 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk