Skip to main content
  • 15.02.2011.

Kompakt šalje osvježenja iz svoga kataloga

Chaim je umjetnik iz Izraela čija je house glazba s orjentalnim prizvukom obišla plesne podije diljem svijeta.

Piše: 

Naslovna foto

Kompakt


On je u početku bio inspiriran Chicago house zvukovima a kasnije je hipnotizirajuće melodije koristio trube i hipnotičke melodije zvukova 80-tih za produciranje glazbe. Krenula je onda suradnja s Guy Gerberom na Suplement Facts izdanjima a kao team su napravili nekoliko odličnih uradaka. Napravio je mnogo produkcija po uzoru na "Genesis" koja je izašla na Cocoon G kompilaciji čime je pokazao i svoju drugu stranu, ljubav prema minimalističkom elektronskom zvuku.

Njegov zvuk već duže vremena podržavaju Sven Vath, Laurent Garnier, Tiga, Digweed, Claude Von Stroke i Sasha.

Na debi albumu "Alive" donosi nam nešto novije glazbene spoznaje, kako sam to naziva, glazbu koja je potpuna reflekcija njegovih emocija i života. On se ovdje koncentrira na elemente klubske glazbe te transformira svoje pjesme koristeći popularne pop melodije i vokalne semplove. Tako nastaju lagane i za uho ugodne, tople produkcije. Očekujte neočekivano.

Young Turks' su novi umjetnici na Kompaktu a dolaze iz Brooklyna. Predstavljaju novi single "Days" s vokalima od Madley Croft. Dumb Unit prezentira svoje prvo izdanje ove godine, a Hot Hair Records drugi dio ambijentalne serije iz Tokya "Red Stars Over – Helen In The Mirror".

Gabriel Ananda objavio je povratak na Treibstoff s EP-om, Love Attack, briljantne tri produkcije gdje je jedna i chillout remix od Till Krugera iz Stuttgarta. Optimo Music donose remake dva prastara hita Fingerprintza i Simple Mindsa objavljena 1979. i 1981.g.

Studijski album od Efdemina remixirali su zajednički DJ Koze, Portable i sam autor. Vrijedi obratiti pozornost svakako. Ben Watt s Buzzin Fly etikete ovaj tjedan nam donosi mix od svoje nove uzdanice – Shumi. Mix poslušajte ovdje.

Kompakt nam za kraj piše kako će Matias Aguayo sudjelovati na novom albumu Battlesa.

sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2