Skip to main content
  • 10.08.2022.

Kompletiran program za audio-vizualni spektakl BSH Cave Romane u Istri

Rimski kamenolom Cave Romane u Vinkoranu pretvara se u antičku pozornicu na otvorenom, a ovo je prvi put da se na tom mjestu održava party elektroničke glazbe

Piše: 


Joris Voorn koji spada među vodeće zvijezde techno i underground scene ovog petka 12. kolovoza gostuje na jednoj od najljepših antičkih pozornica u Europi – Cave Romane.

"BSH u Cave Romane donosi spektakularni glazbeni program, ali i audiovizualni show koji obuhvaća 3D mapping i projekcije na samom kamenolomu. Impozantna stijena i prekrasan prirodni ambijent Cave Romane pruža nesvakidašnju igru svjetla i zvuka te obećaje festivalski doživljaj za pamćenje, ali i dugoročan projekt koji će u narednim godinama bez sumnje privući brojne posjetitelje iz cijelog svijeta", priča nam Pablo Panda iz BSH Events.

Ulaznice su dostupne u sustavu Entrio

Već je samo predstavljanje zaokupilo pažnju javnosti i ljubitelja vrhunske glazbe koji nestrpljivo iščekuju ples pod zvijezdama. Organizatori su nedavno predstavili sve izvođače koji će nastupiti uz glavnog gosta. Pa tako u Cave Romane još stižu Alex Kennon, iskusni lisac domaće scene – Lemon, domaćin Pablo Panda i mlada Aurora koja zaokuplja sve više pažnje na partijima u Puli.

Joris Voorn u epicentru je nizozemske elektroničke glazbene scene, jedan od najpoznatijih nizozemskih umjetnika, koji predstavlja underground i techno na globalnoj pozornici. Za zemlju s populacijom od samo sedamnaest milijuna stanovnika, njegov doprinos svjetskoj elektroničkoj glazbi je nenadmašan. Tijekom godina Ibiza je uvijek igrala aktivnu ulogu u Jorisovom dnevniku ljetnih turneja, od ranih nastupa u klubu Space, do njegovih novijih La Familia večeri u Ushuaiji s Nicom Fancuillijem. Izvan Ibize, Joris je redoviti gost u svim ključnim klubovima i na festivalima u globalnom underground krugu s više tjednih nastupa na događajima diljem Europe, Japana, Hong Konga, Kine, Singapura, Australije, Rusije, Brazila, Kolumbije, Izraela, Detroita, Chicaga i New Yorka.

Alex Kennon izbacuje izdanja na Rebellion, Crosstown Rebels, Saved i Bedrock, a ista mu podržavaju Nic Fanciulli, Kölsch, Solomun, Steve Lawler, Damian Lazarus, Matthias Tanzmann i Tale of Us. Osim što je redoviti gost Pache, Ushuaije, Privilegea na Ibizi, Mixmag ga je odabrao za producenta na kojeg treba obratiti pozornost. Na DJ Awardsu je dobio nagradu za "Breakthrough DJ-a".

Što se tiče Alexovog zvuka, njegov remiks za Crosstown Rebels doista pokazuje put: Alex voli vokale i voli spoj između housea i techna. Ne previše teško, uvijek groovy. "Između housea i techna", kima glavom. “Sviđa mi se groove. Ponekad riskiram, nismo mi kao roboti. Većinu vremena nikada ne pripremam DJ set, pokušavam napraviti odabir pjesama u trenutku. Svaki DJ to treba raditi. Uvijek kažem da se treba zabavljati s publikom.”

brejcha 2
dobar house mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
soul gravity mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju