Skip to main content
  • 14.03.2014.

Konzervativni vijećnici Brača odbili Ultra Music festival

Ultra beach party ipak se neće održati na plaži Zlatni rat u Bolu kako su planirali organizatori, odlučili su to općinski vijećnici na sjednici održanoj u petak, 14.03., prenosi portal Dalmacijanews.com.

Piše: 


Iako je načelnik Općine, Tihomir Marinković bio za održavanje partyja, vijećnici su većinom glasova donijeli drugačiju odluku.

Ja sam ocijenio da možemo imati više dobitaka od toga događaja u odnosu na negativnosti koje bi pretrpjeli. Tako sam i prezentirao projekt, ali je odnos snaga u Vijeću takav i on je prevladao u pravcu da se to ipak ne dogodi. Dio vijećnika je bio za, smatrali su da je to korisno za destinaciju Bol, ali demokratska situacija je takva da se većina od 11 vijećnika izjasni protiv. Takvu se odluku treba poštivati – kazao je Marinković za Radio Brač.
{youtube}-STx5Jog-5E{/youtube}

Dok je mlađa populacija Bola bila za održavanje partyja na plaži Zlatni Rat, stariji su u tome vidjeli opasnost.

– Kao razlog naveo se strah zbog zaštite prostora, bila je upitna mogućnost da se naruši dio eko sustava i neki su smatrali da bi to bilo štetno za plažu Zlatni Rat, a da za destinaciju ne bi bilo velike koristi. Radili smo na informiranju javnosti, proveli smo širu raspravu, ali je Vijeće ipak odbacilo tu mogućnost. Kao načelnik mogu zaključiti da je očito da mi još nismo spremni za svjetske projekte ma koliko netko garantirao za realizaciju i ma koliko marketinški stručnjaci procjenjivali taj događaj kao vrhunski. Dio vijećnika kod nas to nije mogao prihvatiti kao činjenicu i glasovali su protiv – zaključio je Marinković. Poslušajte intervju Tihomira Marinkovića za Radio Brač.
{youtube}kdQTaMU4DMI{/youtube}

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2