Baner

Kraftwerk i LCD Soundsystem dobitnici Grammy nagrada!

Utorak, 30 Siječanj 2018

Nagrada Grammy, skraćena od Gramophone Awards došla je svog 60. izdanja, a u nedjelju 28. siječnja u kategoriji elektroničke glazbe trijumfirala je stara garda Kraftwerk i LCD Soundsystem.

Njujorški Madison Square Garden bio je poprište 60. dodjele Grammy Awards, a nama svakako zanimljive bile se dodjele u kategorijama elektroničke glazbe. Po prvi puta od 2003. dodjela se održala izvan Los Angelesa i njegovog Staples Centra.Dok je prošle godine u kategorijama Najbolja Dance Traka i Najbolji Elektronički Album otišla u ruke EDM zvijezda, ovogodišnje su završile sasvim kontra. Jedan od najutjecajnijih bendova, njemački Kraftwek doma u Dusseldorf nosi pobjednički kipić za Najbolji Elektronički Album. Sa druge strane bend James Murphy-a, LCD Soundsystem nagrađen je za Najbolja Dance Traka. Još je jedna kategorija vezana za elektroniku, a ona je Najbolji Remix koji također potpisuje jedna stara garda, Depeche Mode, a autor remixa je Latroit.

Kraftwerkovci su pobjedili sa albumom 3-D The Catalogue, traka LCD Soundsystem-a Tonite pobjedila je favorizirane Defectedovce CamelPhat & Elderbrook sa Cola, te povratnike Gorillaz sa Andromeda. Dennis White krije se iza imena Latroit, pobjednika u kategoriji Najbolji Remix za pjesmu You Move, Depeche Modea. Također poznat i kao Static Revenger, bez nagrade je ostavio imena poput The XX, Four Tet, Louie Vega te Adventure Club.

Sve dobitnike nagrada možete pogledati na službenoj stranici OVDJE.

Za ljubitelje Kraftwerka imamo dobre vijesti jer tokom veljače ih možete uloviti na djelu u susjednim državama. 3-D turneja zaustavit će se u Ljubljani 22. veljače, Beogradu 24. veljače te u Sarajevu 25. veljače.
 

Kraftwerk i LCD Soundsystem dobitnici Grammy nagrada!