Skip to main content
  • 30.01.2018.

Kraftwerk i LCD Soundsystem dobitnici Grammy nagrada!

Nagrada Grammy, skraćena od Gramophone Awards došla je svog 60. izdanja, a u nedjelju 28. siječnja u kategoriji elektroničke glazbe trijumfirala je stara garda Kraftwerk i LCD Soundsystem.

Piše: 

Njujorški Madison Square Garden bio je poprište 60. dodjele Grammy Awards, a nama svakako zanimljive bile se dodjele u kategorijama elektroničke glazbe. Po prvi puta od 2003. dodjela se održala izvan Los Angelesa i njegovog Staples Centra.

Dok je prošle godine u kategorijama Najbolja Dance Traka i Najbolji Elektronički Album otišla u ruke EDM zvijezda, ovogodišnje su završile sasvim kontra. Jedan od najutjecajnijih bendova, njemački Kraftwek doma u Dusseldorf nosi pobjednički kipić za Najbolji Elektronički Album. Sa druge strane bend James Murphy-a, LCD Soundsystem nagrađen je za Najbolja Dance Traka. Još je jedna kategorija vezana za elektroniku, a ona je Najbolji Remix koji također potpisuje jedna stara garda, Depeche Mode, a autor remixa je Latroit.

Kraftwerkovci su pobjedili sa albumom 3-D The Catalogue, traka LCD Soundsystem-a Tonite pobjedila je favorizirane Defectedovce CamelPhat & Elderbrook sa Cola, te povratnike Gorillaz sa Andromeda. Dennis White krije se iza imena Latroit, pobjednika u kategoriji Najbolji Remix za pjesmu You Move, Depeche Modea. Također poznat i kao Static Revenger, bez nagrade je ostavio imena poput The XX, Four Tet, Louie Vega te Adventure Club.


{youtube}lqq3BtGrpU8{/youtube}
{youtube}xINAV8cF8KM{/youtube}

Sve dobitnike nagrada možete pogledati na službenoj stranici OVDJE.

Za ljubitelje Kraftwerka imamo dobre vijesti jer tokom veljače ih možete uloviti na djelu u susjednim državama. 3-D turneja zaustavit će se u Ljubljani 22. veljače, Beogradu 24. veljače te u Sarajevu 25. veljače.
 

sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2