Skip to main content

Kraftwerkov Wir Sind die Roboter dobiva fenomenalnu rock posvetu!

Bilo je to davno prije kada je na scenu elektronike koja je još bila u povojima zakoračila njemačka grupa koja je promijenila žanr i pomakla granice očekivanja onoga što mašine mogu.

 
Sedamdesete su tek otpočinjale kada je originalna postava sebe proglasila Kraftwerkom i krenula stvarati nove zvučne pejzaže na rubu onoga što nova tehnolgija može. Četiri desetljeća kasnije postava je ponešto promijenjena s ćlanovima Ralfom Hütterom, Fritzom Hilpertom (od 1989.), Henningom Schmitzom (od 1991.) i najnovijim pridošlicom Falkom Grieffenhagenom (od 2012.).

 
No bez obzira na promjene i mutacije postava momci su kroz karijeru ostavili uokolo posijane neke od najvećih hitova koje je elektronika ikad imala i svojim radom simultano utjecali na čitave generacije mladih umjetnika koje su uslijedile. Jedna od ikoničkih traka tako je i Wir Sind die Roboter traka, izdana 1978. na Kling Klang labelu kao B strana "Spacelab" ploče.
{youtube}5DBc5NpyEoo{/youtube}
 
No rock band No Se Asuste preuzeo je Wir Sind die Roboter, razbio ga i presložio u rock verziji, sa 100% manje syntha, no zadržali su dušu originala uz začuđuje dobar konačni rezultat. Nova runda live izvedbe u ovoj verziji biti će 10. listopada u Bilbau u Šapnjolskoj, a ti baci uho kako Kraftwerk zvuči kada rock preuzme.
{youtube}MfsoWHzTT8Y{/youtube}
dam swindle mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats web