Skip to main content
  • 30.03.2013.

Kraftwerku odbijena viza za Kinu

Za futuristički nastup njemačkog elektronskog benda Kraftwerk ostat će uskraćeni ljubitelji elektronske glazbe u Kini.

Piše: 


Naime, kineske vlasti odbili su im izdati vizu koju su zatražili za nastup na Strawberry Festivalu u Pekingu od 29. travna do 1. svibnja. Razlog zbog kojeg im je odbijena viza leži u tome što su prije 1999.g. javno iskazali i planirali sudjelovati na besplatnom koncertu za "slobodni Tibet". Na kraju svega koncert se nije održao zbog grmljavine i oluje, ali to Kinezi nisu zaboravili, piše Pitchfork. Portal NME navodi: Događaji iz prošlosti poremetili nastup futurističkog benda Kraftwerka u Kini!
{youtube}4v7fk-vCBAs{/youtube}

U goste ih je pozvala pekinška izdavačka kuća Modern Sky koji su također reagirali na cijelu situaciju: "Već smo unaprijed dogovorili nastup, šteta je šta ne mogu doći. To je velika sramota za ovu zemlju".

Kraftwerk su tako posljednji u nizu bendova ili izvođača kojima je uskraćen ulazak Kinu bez obzira što zabavljaju i utječu na kulturu mladih. Neki slični primjeri su recimo odbijenica za Björk 2008.g. jer su Kinezi smatrali da njena pjesma "Declare Independence" je potpora Tibetu.

U Aziji su često odgađani vrsni koncerti. Tako je Lady Gagi otkazan koncert 2012.g. u Indoneziji nakon islamistčkih prosvjeda koji su opisivali njenu odjeću previše sexy, a plesni pokreti su okarakterizirani kao da će poremetiti kulturu mladih.
{youtube}C6Wy3AlEn54{/youtube}

dobar house desktiop
brejcha 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
sonus 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju