Skip to main content
  • 2.03.2016.

KS Promo: Basic Guy – običan tip, neobična ljubav

Novi je mjesec, novi tjedan i time i vrijeme da KS Promo učini ono što čini najbolje, da našem rasplesanom tebi ponudi nove opcije i nove zvuke onih koji se trude iza medijskog paravana stvarati novo i zanimljivo u svijetu.

 
Ovoga puta tako su nam se niti ukrstile s jednim osječkim Markom kojeg elektroničari poznaju pod aliasom Basic Guy. Bez pompe i bez drame, samo jedan običan tip koji u miru želi raditi ono što voli.
 
U auditorno je zakoračio žicama gitare da bi ga prelazak stoljeća još kao klinca usisao u elektroniku paralelno s vrhuncima bujanja kulturnog pokreta elektroničkog i najboljim partyima koje je mogao uhvatiti u rodnome gradu  kao i Zagrebu, Rijeci, Puli… Svježi zvuci sintetičkog beta prošli su kroz žrvanj entuzijazma i mladenaštva i oblikovali današnji ukus ostavivši tragove u produkcijama.
 
U posljednjih 5 godina rodilo se desetak izdanja koja su podržali umjetnici kao što su Paco Osuna, SLAM, Rebekah, Richie Hawtin, Gayle San, Lucio, Stacey Pullen, Todd Burns, Claude VonStroke, Mark Eg, Alexander Bien, Raveline, Darkmode, Robert Grand, Reinier Zonneveld, Twist3d, Ochu Laross, Jerry Ropero, Damaloh33, R.Varez, Luca Noize, Matt Funk, Charles Bell, Datamatrix, Nelman, Patrex, Ben Wollard, Dorian Gray, R. Cooper, Steyererblut, Paulo Av, Robert Grand, Steve Pain, Oliver Koop, Phil Soren, Jay Saunter…

 
Posebno prijateljstvo i poštovanje razvilo se s nizozemskim producentom Reinierom Zonneveldom koji je pružao bezuvjetnu podršku i poslužio kao mentor u tehničkim aspektima produkcije. Basic Guy se ne zamara previše žanrovskim odrednicama i, odmahujući rukom na naljepnice i kutije, ubacuje se u produkciju s mentalnim sklopom eksperimentatora inkorporirajući u djela elemente techna, housea, progressiva pa čak i electra.
 
Inspiriran Sci-Fi filmovima, knjigama, prostranstvima svemira i znanstvenim i istraživačkim radom nastaju neobične trake koje on sam u samokritičnom modusu neprekidno gleda kao djela u procesu nastajanja i u kojima neprekidno ima mjesta za poboljšanje i napredak, pa se u ovom svjetlu intenzivno radi i na upgradeanju kućnog studija i uvođenju novog hardwarea koji će pružiti svježe mogućnosti.
 
Posljednje izdanje EP je naziva Engineers Dreams. Izdano na City Wall Recordsu privuklo je dosta pažnje, a 17. ožujka očekujemo i novi EP koji će ispasti s Bandcampa uz dva remixa u kojima su svoje vještine posudili Alex Okraz i Vito Lucento, koji će se također zateći na EP-u. Na preview izdanja melankolično i jednostavno nazvanoga samo Tuga baci oko na video niže.
{youtube}65F_wE9CqlQ{/youtube}
 
Do kraja godine očekuje se i jedno techno izdanje u koje je uloženo puno vremena, a moći ćete ga uloviti na vinilki. Marko, čini se, sve jače utiskuje svoj trag u audiosferi jer su nedavno na njegov rad istančanim uhom pažnju svrnuli i Miss Sunshine i Volster.
 
Pa dok ne dobijemo priliku preslušati nova izdanja virni na do sada postojeću audioteku Basic Guya surfajući hiper-tekstom niže.
 
SoundCloud
 
Fan Page: 
 
Friends FB page
 
Bandcamp
 
Youtube:
 
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2