Skip to main content
  • 16.04.2016.

KS Promo: Goa Trance Mania

Novi ljudi, ideje, inicijative i inklinacije na temeljima starih čvrstih potpornih stupova ono su što održava mašineriju elektronike u pogonu.

 
Baš jedne takve mlade ruke predstavljamo i u novoj etapi KS Proma koji cilja dovesti do vaših ušiju svježe vještine onih koji tek grade svoje priče. Jer ako imaš mogućnost pomoći imaš i odgovornost učiniti isto.
 
Emil Zuccon tako je tip kojeg je formalno obrazovanje odvelo u filozofiju kako bi istraživao zakutke ljudskog, a osobno obrazovanje i ljubav vodi u elektroničku lepezu iz koje kao osobni otrov bira goa trance. Poslljednja godina i pol poslužila je kao vrijeme u kojem se ozbiljnije posvećuje produkcijskom radu dok su godine prije bile igrališe na kojem su se usavršavali zvukovni eksperimenti i principi skladanja elektroničke glazbe. Prva velika prilika da pokaže što zna i može i predstavi svoju glazbenu viziju svijeta ukazala se na Balkan Goa Fanatics – Suntrip Ten Year Anniversary open air festivalu, a Emila si mogao loviti zarobljenog u alias Mania, a sada ga nalaziš i kao dio Oddvod Collectivea..

 

Manije su one koje ne staju, ekstatični unutarnji momenti čistoće u kojima ti je toliko jasno kuda ideš i što želiš da konzumira čitavog tebe i sve ostalo što te okružuje implodira u izmaglicu. Nije ti potreban san, hrana i socijalizacija jer radiš na nečemu većem i nasuprot negativnim konotacijma obilježavanja nekoga manijakom, daješ mu kompliment naslonjen uz margine predanosti. Ova Mania sasvim je predana Goa Tranceu u kojem Emil rastavlja i iznova sastavlja elemente spajajući oldschool goa zvuk s plaštom modernih frekvencija. No žanrovska odrednica koristi se labavo jer ipak je cilj predstaviti nešto novo a ne kopirati ono već prisutno koliko god da osjećamo zahvalnost za utjecaje koji su promijenili osobne mentalne krajobraze. 
 
Zvuk se isprepliće u zanimljive priče uz šaljive, vesele, dirljive i duboke psihodelične melodije koje te tjeraju da stvarnost pogledaš nakošene glave. Odluka ulaska u glazbu bila je donesena u potpunosti temeljena na unutarnjem lokusu, samo iz ljubavi. Neki jednostavno ne mogu ne stvarati, a definicija uspjeha je kada u posao pretvoriš ono što bi od čiste dragosti radio i besplatno. 
 
Stoga, pomanijači uz nove goa kombinacije i pronađi nešto novo i zanimljivo ovog nedjeljnog podneva na službenim Mania stranicama. Neka te slobodno zovu manijakom!
Facebook  
 
Soundcloud
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2