Skip to main content
  • 22.04.2016.

KS Promo: Kada bubnjar zavoli elektroničko!

Obećanja su tu da se održe, tvoja riječ te veže, pa kako je Klubska obećala poslužiti kao megafon mladicama kojima u domovnici piše Hrvat/Hrvatica kližemo u još jedan KS Promo.

 
Zašto? Ne bismo li ekipi koja vrijedno radi na počecima svojih karijera omogućili da dosegnu čitavo krdo istomišljenika okupljenih oko stvari koju vole. Vjetar u leđa za mlade i prilika za vas da pronađete nešto novo i svježe što se rađa na sceni. Win-win.
 
Tako je novi vlasnik Promo utora mladi Splićanin Tino, prezimena Simich. Tino je još kao klinac, zatvoren u zidove osnovne, primijetio da ga jedan element života privlači više no ostali, da uho konstantno bježi na glazbu i traži ritam u svakodnevici. Kao prva ljubav pokazuje se samo srce beata i Tino grabi u šake bubnjarske palice.

 
Bendovi, probe i život s glazbom samo su hranili gladnog požudnog zmaja zvuka i interes se širi dalje prolazeći R'n'B, hip-hop, rock, metal, funk, fusion, jazz… Iz svakog stila uzima ono što priča direktno njemu i najbolje nosi dalje sa sobom, zauvijek upisano kao inspirativno sidro. Tu su Sade, Jamiroquai, George Michael, St Germain… Lista se nastavlja. Sve što si u jednom trenu života volio samom tom činjenicom te mijenja i postaje dio tapiserije odrastanja i čovjeka koji ćeš postati.
 
Nije potrajalo dugo da uho uhvati udica elektronike i DJ-ing i produkcija sve više ulaze u fokus umjesto živih instrumenata. Isprobao je svašta, gurnuo prst u svaku pitu ne bi li našao jedan žanr koji će ga definirati, no naposlijetku zaključio da priča za njega neće ići ovako, neće biti čvrsto zatvorena unutar odrednica jedne žanrovske membrane, već će biti flaner elektroničkim, vječito u potrazi za emocijom koja probija ispod. Cilj je pronaći kvalitetno, mračno i duboko uz presjeke melodičnog optimizma, ono iskreno, plesno i s dušom.

 
Tino, s novim orijentirima na mjestu, radi i dalje i do sada si ga mogao hvatati kao dio guest mixova za "Control Radio" Fort-Meyers Florida i Irski "Carbon Trax".
 

Tko zna što dugo vruće ljeto nosi i za kojim pultom ćeš ga sve loviti, ali jedno je sigurno. Naći ćeš ga i za putom nadlazećeg KS Takeovera Split, 3. lipnja. Odlučnost ima neobičnu sposobnost doći tamo gdje je naumila. Baci si uho na narančasti zvučni oblak i enjoy!
 
brejcha 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sea star mobile
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sonus 2