Skip to main content
  • 16.03.2016.

Kum techna Juan Atkins oživljava Model 500 iz 1985.g.

Kum techna Juan Atkins oživljava svoj nikad zaboravljeni alias Model 500 s kojim je producirao 1985.g. na vlastitoj etiketi Metroplex.

Piše: 


Nakon prve trake "No UFO's" osvojio je publiku Detroita i Chicaga, te potom izdao još nekoliko značajnih produkcija zbog čega je dobio nadimak "kum techna". Detroitski inovator odlučio je udahnuti svjež zrak trakama izdanima upravo u tom vremenu. Produkcije koje datiraju iz toga doba danas je vrlo teško ili nemoguće naći osim u kolekcijama istinskih ljubitelja glazbe.
{youtube}KNz01ty-kTQ{/youtube}

Na FB-u Atkins je objavio prvo izdanje koje će biti dostupno na vinylu, digitalno i CD-u, a sadrži trake Night Drive, Sound Of Stereo / Off To Battle i The Chase are on the way.

Čini se da to nije kraj ovom serijalu jer će Green Velvet i Luciano remiksirati klasik "No UFO's". Očekuje se i ponovno izdanje trake "Spectral Nomad" Robert Hood-ovog aliasa The Vision , kao i materijala od Infinitia što je također jedan od pseudonima Juan Atkinsa. Model 500 planira krenuti na turneju kao četveročlani sastav na čelu s Atkinsom, a pridružit će mu se i Mike Banks, DJ Skurge i Mark Tayor.
{youtube}AhYHuGhAEEo{/youtube}

Tracklist
Night Drive
A1 Night Drive (Thru-Babylon)
A2 Time Space Transmat
B No UFO's (D-Mix)

Sound Of Stereo / Off To Battle
A1 Sound Of Stereo (Revamp)
A2 Sound Of Stereo (Inst.)
B1 Off To Battle
B2 Electric Entourage

The Chase
A1 The Chase (Juan's Version)
A2 The Chase (Smooth Mix)
B1 The Chase (Mayday's Version)
B2 The Chase (Neutral Version)

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2