Skip to main content
  • la fleur
  • 23.11.2012.

La Fleur – fatalna balerina za miks pultom

Sanna La Fleur Endaghl, čije umjetničko ime znači "cvijet" na francuskom u svakom pogledu odudara od tipične DJ priče. Diplomirana farmaceutkinja i školovana plesačica posljednjih je godina doslovno procvala na sceni, a od glazbe živi od 2007.

Naslovna foto

La Fleur

Sanni La Fleur je glazba u genima, a to govori i činjenica da je Sannin predak iz 18.st., afrički rob prisilno doveden u Švedsku, svirao kao udaraljkaš u švedskom kraljevskom orkestru. Dok je odrastala, svirala je flautu i klavir, a potom sviranje zamijenila plesom kao glazbenim izričajem. Orijentalni, latino i klasični plesovi obilježili su joj tinejdžerske dane, no mračni plesni podiji i ritmovi elektroničke glazbe potpuno su je osvojili dok je studirala farmaciju u Stockholmu.
{youtube}kGhgMHOHpcs{/youtube}

Iako je većinu sati na plesnom podiju tada odradila u Stockholmu, zanimljivo je da je tek po povratku u rodni Orebro pokazala interes za vještinu Dj-inga i to upravo dok je pripremala diplomski rad. Preko jednog poznanika dogovorila je premijernu gažu na nekom festivalu na sjeveru Švedske, a to ju je dovelo do prve gaže u Stockholmu. And the rest is history, kako kaže izreka…

Od 2003. do 2007. Sanna obavlja svoj dnevni posao kao farmaceut, a vikendima sve češće DJ-ira. Ovakav intezivan tempo dodatno će opteretiti i prva inozemna gostovanja i sve popularnija radio emisija, koja je u nekoliko godina Sanninog uređivanja i vođenja postala najslušanija takva emisija u čitavoj skandinavskoj regiji. Napokon 2007. potpuno se posvećuje glazbenoj karijeri, a posljednji korak desit će se 2 godine kasnije preseljenjem u Berlin, gdje i danas živi i radi.

{soundcloud}https://soundcloud.com/lafleur/adana-twins-strange-la-fleur{/soundcloud}


Osim što je vrlo talentirana DJ-ica i odlična plesačica atraktivnog izgleda, karijeru će joj dodatno pogurati i njen debitantski singl “Flowerhead” na vlastitoj etiketi Power Plant. Uspjeh “Flowerheada” postaje ključan za njenu afirmaciju u novoj sredini, epicentru DJ kulture Berlinu i otvara joj vrata svih klubova i donosi brojne inozemne bukinge. Zagreb je tako bio jedna od tih stanica prošle godine, u režiji Jogardea i Freilaufa u Mastersu, koji će joj se pridružiti i u subotu 24.11. u Sirupu pored rezidenta Felvera.

soul gravity mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2