Skip to main content
  • 10.12.2019.

Legendarni Alen Sforzina gostuje na Audiologiji u Crkvi

Crkva je posvećena elektroničkoj glazbenoj kulturi u svim svojim varijacijama pokreta, oblika i zvukova, pa će tako biti i ove subote, 14.12. uz klupsku večer Audiologija.

Piše: 


Audiologija je primijenjena znanost koja proučava sluh i ravnotežu pokreta te smo je kao takvu zamislili kao glazbeni koncept sinhronizacije tijela kroz audio valove.

Ulaznica je 40 kn, a glavni akteri večeri su Alen Sforzina i pokretač večeri Mystic

FB Event: Audiologija w/ Alen Sforzina at Crkva, Rijeka

ALEN SFORZINA

Alen je kompletan umjetnik i ima duboku glazbenu podlogu. Njegov odabir je oduvijek bio metro underground bez granica teritorija. Njegova glazbena karijera započela je 1980-ih, svirao je bas, synth i programirao drummachine u raznim underground post-punk grupama. Krajem 80-ih preselio se u Austriju nakon godina iskustva kao profesionalni glazbenik, te započeo bavljenje produkcijom i DJ-ingom. 1992. postaje i vice-prvak Austrije u DMC natjecanju. Tijekom tih nekoliko godina Alen je objavio mnoga izdanja pod pravim imenom i raznim pseudonimima te ostvario važne suradnje u krugovima svjetski poznatih glazbenika.

U potrazi za novim emocijama i glazbenim nadahnućem krajem 2006. Alen seli u Italiju (Firenza) te započinje suradnju sa jednim od najpoznatijih DJ-a na apeninskom poluotoku, Francescom Farfom. Nakon niza godina produciranja i remiksiranja, Alen je početkom 2012., na poziv  talijanskog DJ-a i producenta Alexa Nerija, postao jedno vrijeme i sound inženjer svjetski poznate grupe Planet Funk. 2015. vraca se u Pulu gdje nastavlja raditi na različitim domaćim i internacionalnim muzičkim projektima izdavajući trenutno na labelima kao što su: Stereo Productions, Patent Skillz. Dmom,  Frequenza, La Pera Rec… U svojim nastupima Alen koristi kombinaciju "Live" improvizacije i standarnog dj seta u kojem povezuje različite glazbene stilove: techouse, minimal techno, elektro i house, uz izniman osjećaj za dancefloor.


MYSTIC

1999. godine se počinje baviti produkcijom elektroničke glazbe te narednih godina dobiva jasnu viziju svojstvenog i prepoznatljivog stila i načina obrade digitalnog zvuka. 2005. godine počinje se usmjeravati prema DJingu te nastupa po manjim lokalnim klubovima. Na natječaju hrvatskih producenata (RetroElektro & Jacbri.com) održanom 2007. godine osvaja prvo mjesto sa pjesmom „Music makes me who I am“. U narednom vremenu svoju glazbu izdaje na poznatim etiketama kao što su Proton Particles, Outta Limits, USB DIGITAL, Deepsesions Recordings, BMR. 2008. godine pokreće serijal partija pod nazivom „Audiology“, a već sljedeće godine postaje i resident DJ u riječkom klubu „La Noche“. 2010. godine pokreće svoj digitalni label „Synthrec“ koji je usmjeren na izdavanje melodične tech glazbe. Slijedeće godine izdaje svoj prvi album "Mutations" koji dobiva odlične kritike mnogih renomiranih imena svjetske elektroničke scene.

Nakon toga nastupa na mnogobrojnim regionalnim festivalima i klubovima kao DJ i Live PA izvođač. 2016. izdaje svoj drugi album "Hexasphere" na svom labelu Synthrec. Iste godine počinje sa radom kao rezident u riječkom klubu Crkva.
Krajem 2017. pokreće svoju drugu izdavačku etiketu "Modelsynth" na kojoj 2018. izdaje prvi release "Spiralinsana". Trenutno radi na svom trećem albumu te je ponovno pokrenuo klupske večeri pod nazivom Audiology.

soul gravity desktop
sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
dobar house mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.