Skip to main content
  • 7.03.2022.

Legendarni jungle i drum & bass MC Skibadee preminuo je u 47. godini

Pravim imenom Alphonso Bondzie, bio je jedan od najpoznatijih glasova britanske klupske glazbe

Piše: 


Govoreći za Grime Report TV, rekao je da je "naletio" na MC-ing nakon što su ga prijatelji odveli na jungle rejv 1993. s MC Detom, Ragga Twinsima i Navigatorom. Tri tjedna kasnije, krenuo je „pljuvati“ rime na piratskom radiju kao Skibadee Boy.

Odatle je počeo nastupati u ranim slotovima na jungle zabavama Thunder & Joy i Ash Attack's Jungle Spirit, koje su se događale svakog četvrtka u 79 Clubu u središnjem Londonu. To je bila njegova prva rezidencija, gdje je upoznao sve ključne disk-džokeje i MC-je tog doba, kao što su Nicky Blackmarket, pokojni inovator Stevie Hyper D i DJ Wildchild, koji je Skibadeeu dao svoj prvi slot na izrazito slušanoj piratskoj radio postaji Kool FM.

Kasnije u karijeri obišao je svijet sa Shy FX-om, osvojio je više nagrada i objavljivao glazbu s Dillinjom, MC Detom i kao dio drum & bass grupe SASASAS. Inspirirao je nebrojene MC-je u Britaniji u nekoliko žanrova. "Moja stvar nije u tome da budem broj jedan", rekao je za Grime Report TV. "Moja je stvar u tome da što više ljudi čuje to što radim."

 

sonus 2
soul gravity mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
dobar house mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju