Skip to main content
  • Legowelt
  • 5.10.2012.

Legowelt ima Paranormalnu Dušu

Nizozemski techno ekscentrik Danny Wolfers, poznatiji kao Legowelt vraća se s novim albumom koji njegov zvuk vodi u nekoliko novih pravaca, kroz nekoliko gradova u techno misticizam.

Piše: 

Naslovna foto

Legowelt

Legowelt se u studenom vraća s novim izdanjem za Clone RecordsThe Paranormal Soul, albumom koji će sadržavati 12 novih stvari.

Kako kažu, novo izdanje unapređuje Legoweltov poznati zvuk u nove pravce, miješajući povijesne temelje New Yorka, Chicaga, Detroita, i ranog UK rave-a, ‘mixing it with seedy witchcraft rituals and deep space psychedelics for a boundless journey into techno mysticism‘.

Iako je Legowelt izdao već nekoliko stvari za Clone, ovo mu je prvi album za tu izdavačku kuću, te slijedi prošlogodišnji uspjeh besplatnog izdanja The Teac Life. Biti će dostupno kao 2xLP, CD i na download; a prvih 1000 kopija ploča dolazi s limitiranim 10” bonus izdanjem. Legowelt

Zanimljivo je da Legowelt više ne koristi Facebook, kojeg smatra zlom institucijom, gdje više nitko nema nikakve privatnosti, odnosno dijeli ju sa svijetom poput ovaca. Njegov fan page na FB-u koristi neki čudni lik za kojeg ekipa misli da je on, pa mu šalju raznorazne mailove i sl. Wolfers koristi samo Twitter, za kojeg ima slično mišljenje, ali ipak malo drugačije.

I za kraj, zanimljiv je savjet koji Legowelt ima želite li uspjeti u svijetu elektronike – Just don’t give a fuck about anything and don’t expect anything.

{soundcloud}https://soundcloud.com/clone-nl/legowelt-the-paranormal-soul{/soundcloud}

Tracklist:
1. Danger In The Air
2. Clap Yo Hands
3. Elementz of Houz Music
4. Rave Till Dawn
5. Sketches From Another Century
6. On The Tiger Train
7. Transformation of the Universe
8. Voice of Triumph
9. I Only Move For U
10. Renegade of a New Age
11. To The Homeland
12. On A Cold Winters Day

sonus 2
sonus 1
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
brejcha 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju