Skip to main content
  • 20.12.2011.

Lemon Weekend: Black Light i Confusion

BLACK LIGHT nakon dva super tuluma kojima se zakotrljala nova pozitivna klupska priča u centru Zagreba gazi u svoje treće, ovoga puta božićno izdanje.

Piše: 

Naslovna foto

Lemon Zagreb


Suprotno nazivu, biti ćemo tako hrabri i reći da je Black Light svjetlo na kraju tunela za "nesvrstane" ljubitelje elektronike koji žele uživati u nekomercijalnim ritmovima, a prerasli su sve što za sobom povlači posjet prosječnom rejvu u Hrvata.

Crna boja u nazivu označava eleganciju, umjerenost i neobavezni dress code večeri no nikako i raspoloženje. Ne bojte se, ovo nije još jedan pretenciozni party za zlatnu mladež, Black Light je namijenjen ženskim i muškim pripadnicima populacije koji u ugodnom i intimnom okruženju kluba Lemon (Gajeva 10) žele uživati u iskonskom clubbingu uz bass, house (tech, deep, french, funky), 2 step i slične, ne pretjerano progresivne ali vrlo plesne glazbene pravce.

Do svjetlosti će Vas kroz mrak ovom prilikom provesti izvrsni zagrebački DJ Corea, jedan od rijetkih preostalih tehničkih perfekcionista u sivilu domaćih DJ-a danas. Naravno u tome će mu pripomoći i domaćini RRRamon! aka Yesh! i DMT, koji u zajedničkih 20ak godina DJ staža osim stotina svirki po cijeloj Hrvatskoj i inozemstvu iza sebe imaju i nastupe na svim većim festivalima u regiji kao što su EXIT, Terraneo, Hideout, Outlook itd.

Ulaz je do ponoći recesijskih 10kn, a nakon ponoći i dalje simboličnih 20kn uz napomenu da je ulaz dozvoljen samo starijima od 21g.

Nakon gužvanca na prvom CFSN DJs sessionu, vrijeme je da se ponovimo. Pošto smo prošlomjesečni mjesec termin prepustili Nucomers Nightu održanom unutar illectricity festivala, vraćamo se s mjesečnim CFSN DJs sessionima zakazanim sve do ljeta 2012.

__
CFSN DJs jedan je od glavnih projekata Confusiona, udruge za promicanje audio-vizualnih umjetnosti sa sjedištem u Zagrebu. CFSN DJ team uskoro slavi desetu godišnjicu bivanja na sceni i tom prigodom počastit će se velikom rođendanskom turnejom. Nakon dugog niza godina oni jos uvijek prezentiraju i mnoge, u nas slabije zastupljene, vrste klupske glazbe, a njihovi glazbeni interesi tijekom devet godina rada znatno su se proširili. CFSN DJs klupske večeri prepune su sviježih dubstep, post dubstep, UK funky, future garage, electro, ghetto house, bass, beats, glitch hop i indie beatova.

Po glazbenom zadatku gostovali su u mnogim klubovima diljem cijele regije, te po klubovima u Londonu, Berlinu, Ženevi, Bratislavi, Pragu, Sofiji, Grazu, Leibnitzu, Villachu, itd. Česti su gosti najvećih glazbenih festivala u ovom dijelu Europe, pa su već tri puta nastupili na EXIT-u, od samog početka su stalni gosti Outlook Festivala, a nastupali su i na Hideoutu, Elevateu, Soundwaveu, Sziget Festivalu, Harteri, Atlantis Festivalu, MTV Valkana Beach festivalu, Lift / Sarajevo film festivalu te mnogim, mnogim drugim.

Danas CFSN DJ-i broje sedam članova a to su: Feelipa, Funk Guru, phillipe, Dubway, Josip Klobucar, itch, Æon.

sea star desk
dobar house mobile
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
sea star mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju