Skip to main content
  • alt
  • 26.03.2015.

Little Dragon otvaraju Dimensions u pulskoj Areni

Nije li zanimljivo kako ponekad pomisliš da kada ljudi uspiju da je to jedna ravna crta od A do B? Kombinacija sreće, talenta, isprepletenih svemirskih niti ili čega već.

 
No istina je uvijek kompliciranija i uključuje neborjene sate rada na snu. Iako kasnije retroaktivno priču uspjeha možeš ispričati kao pojednostavljeni narativ, zečja rupa ide puno dublje. Tako je bilo i sa zmajevima elektronike Little Dragons koji su se upoznali još u srednjoj školi i kao grupa formirali 1996.
 
Do prvog albuma i internacionalnih priznanja proteklo je punih 11 godina. Ovo vatreno imaginarno reptilno biće u mini izdanju saastoji se od četiri člana, glazbenog kvadrata koji čine Yukimi Nagano, Erik Bodin, Fredrik Källgren Wallin i Håkan Wirenstrand i sama grupa je zapravo dobila ime po vatrenim ispadima bijesa koje je Yukimi doživljavala u studiu.

alt

 
Prvi singl švedske trip hop, downtempo, synthpop, indieronica, neo soul četvorke bio je "Test", "Twice" koji je izašao na labeu Wall 2006. Uslijedio je prvi solo album koji jednostavno nosi ime grupe 2007., nakon kojeg su izašli i Machine Dreams 2009., Ritual Union 2011. i Nabuma Rubber band 2014.
 
Kako su 2009. od nikuda odjednom skočili na listu 50 novih umjetnika Beyond Race magazina  svijet je odjednom postao svjestan zmajskog gnijezda. Trake su im se našle i u serijama Grey's Anatomy, 90210, Revenge, The Vampire Diaries i Being Mary Jane, a 2010. su se smjestili na albumu megapopularnog animiranog banda  Gorillaz, Plastic Beach, nakon čega su ih i pozvali da im se pridruže na pripadajućoj Escape To The Plastic Beach turneji.

alt

 
Plamene ritmove švedske četvorke ovoga ljeta možete uhvatiti i unutar naših granica u dimenziji koja teče paralelno s svakodevnom stvarnošću od 26. do 30. kolovoza. Little Dragon će ponosno zasjesti na lineup kao jedan od službenika lansiranja petodnevnog glazbenog bijega Dimensionsa među tisućljetnim zidovima pulske Arene.
{youtube}YOcdm6uUNjg{/youtube}
 
Ulaznice za posjetitelje unutar i uokolo naših granica po povoljnijoj cijeni od 660 kn možete zgrabiti u nastavku, a jednako tako i upade za otvaranje po cijeni od 240 kn. Za više infa, detalje ili čisto lutanje stranicama u uzbuđenom iščekivanju skokni na stranice Dimensions festivala.
 

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sea star desk