Skip to main content
  • 17.02.2019.

Ljubav, karneval i Rave u splitskom Centralu!

Centralno je ono koje je nezamjenjivo, nezaobilazno, esencijalno kao pekmez u krafni ili kava ujutro. Centralno je kostur i infrastruktura bez kojega nema ni periferije. Centralno je premrežavanje utjecaja i žiža za biti.

Piše: 


Gdje bi radije tada bio nego u centralnom križištu ljubavi, karnevala i ravea u splitskom klubu Central, i to baš na pokladni utorak 5.3. Ljubav trebaš da sve što radiš ima smisla i da ne siđeš s uma onda kada nema, karneval je prilika da prestaneš svijet i sebe uzimati tako za ozbiljno i da dozvoliš komičnom olakšanju, hedonizmu i prikladnom maskiranom razvratu da vrati sve na mjesto, a rave je nezamjenjiva samoekspresija vječito dostupnog soničnog doma, s koje god strane pulta se nalazio.

5. ožujka u Centralu karnevalski kaleidoskop kreće se house linijama uz tangente mekših techno izleta, a noć kao gost nosi Belgijanac, i sada posvojeni Berlinčanin, Sierra Sam, dok mu warm up i cool down nose splitska dama Yelle i nosivi zid domaće elektronike, gospodin FullHouse.

Jednom ne tako davno davno prije jedan belgijski, prilično opsesivni i redu nastrojeni, Sammy Goossens, baca se u svijet party promocija i organizacije i nastaje alter ego Sierra Sam. Promocija tuđih karijera zaiskrila je njegovu osobnu i Sammy se zatvara u studio da bi rezultate rada preuzeli istaknuti labeli kao što su Reload, R&S, Rotation, Pure Plastic, Muller, Teknotik, Dirt Crew, Trapez, Souvenir, B-Pitch, Einmaleins, Supplement Facts, Serialism, On You, Nordik Net, Dame Music, dok balans na žičanoj struni između housea i techna otvara vrata najboljih svjetskih klubova kao što su Fabric, Rex, Watergate, Goa Madrid. Studijska predanost preslikala se na sate za pultom koji ga vode u suradnje s umjetnicima poput KiNka, Suburban Knight (UR, Peacefrog), Bloody Mary (Contexterrior). Dječaci vole svoje igračke i zauvijek će biti tako pa iz predane igre onime što imaš čast zvati karijerom, uz Marcusa Vectora pokreće vlastiti label Toys For Boys, a Sam nam se vraća na domaće tlo nakon fantastičnog nastupa na Moondanceu 2016.

Kći splitskih ulica Yelle je poznata svakome uhu kao jedna od najdugovječnijih dama splitske elektronike koja je pronašla slatku srčiku mjesta na kojem se apsolutno novo spaja s house i techno klasicima, a najbolje stvari uvijek nastaju na hrptu udara inovacije i tradicije.

Skepsa je sjajna jer te čini manje naivnim bez gubitka magije, čini te čvrstim i sposobnim misliti za sebe, pa je sasvim logično da je srebrni lisac scene Pero FullHouse upravo alias Skeptik odabrao za vraćanje na mračnije i sirovije početke svoga zvuka. Šanse su da ti još nisi bio ni rođen ili si tek slinio prve štokove kada je Pero već debelo radio na snu kao Dj, organizator Omegaritam partya, label tata, radio domaćin i pokretač prvog domaćeg časopisa za u elektroniku zaljubljene, a sada s malo fine destilirane subverzije vrijeme je za reload.

No, kako nigdje ne upadaš bez upadnice, po svoje možeš skoknuti ONLINE ili na prodajna mjestima sustava Ticketshop u Splitu: Croatia Records, Tisak Media City Centar, Dancing Bear, CroFanshop ili izuhoditi prodajna mjesta ovdje. Karte su za sada 70 novaca, no 3. ožujka rastu na 80. Dobro nam došao na Love Carnival Rave 2019! Tako je malo potrebno za sreću, a ponekad se eto baš nađe sve na istome mjestu.

dobar house desktiop
brejcha 1
Vezani članci
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
dobar house mobile
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju