Skip to main content
  • 13.09.2017.

Logično dobrog ukusa Filip Motovunski napravio remix za ‘Bad Taste Recordings’

Povratak Filipa Motovunskog na Bad Taste Recordings sa novim remix kako bi ponovno predstavio fuziju svog zvuka

Piše: 


Prije nekih dvadesetak godina dok je iz školskih klupa promatrao oblake kako prolaze i slušao ptičji pjev prije nego ga je školsko zvono razbudilo i vratilo na mjesto, Filip Motovunski zaokupljao je svoje misli glazbom. Ako ste rođeni u ''pravo vrijeme'' onda je sigurno hip hop bio izbor za vaše prve korake. Ostavivši trag na brojne DJ i producente, ni Filip mu nije mogao odlijeti. Odrastao na beatovima Run DMC-a, Cypress Hilla, Beastie Boysa i domaćih snaga Tram 11 i Bolesne Braće otkrio je svoj groove koji ga je odnio u glazbene vode i pronašao ono potrebno za iskazivanje svoje kreativnosti.

Godinama kasnije dobio je poziv od drum'n'bass koji mu je ponudio jednistvenu priliku i poručio ''upoznaj me bez imalo sumnje i postat ću tvoj najbolji prijatelj''. S obzirom kako je groove bio taj koji je mu bio od značajne važnosti, u drum'n'bassu je pronašao svoje utočište i od toga dana živi ga punim plućima. Kako mu je drum'n' bass pružio slobodu i kreativnost koja mu je trebala, odlučio se baciti u produkcijske vode, gdje je logičnim izborom odabrao Logic kao svoj alat za izradu materijala i do danas izbacio hrpu toga. Jedan takav materijal upravo se sprema biti plasiran na tržište i poslužiti kao odličan temelj za izgradnju odlične vibre na flooru.

Punog imena Filip Vrtarić, sa Istarske adrese, Motovunski je doplivao do Bad Taste Recordingsa i napravio remix za ''Belly of the Beast''. Filip sebe prezentira kao fuziju svih podstilova drum'n'bassa i to je upravo ono što je bilo potrebno da postane dio Bad Taste crewa. ''Belly of the Beast'' složili su dvije reggae zvijezde, Jah Mason donio je dašak Jamajke, a sa druge strane imamo regionalni izdanak iz Srbije, Hornsman Coyotea. Original je izdan prije par godina, ispunjen catchy ritmom i bilo je vrijeme da se vrati na playliste podruma i festivala u novom ruhu. Vrijeme je ključni faktor koji se navodi kod Filipa za daljni razvitak i kao naručeno za stol mu je došla ponuda za ovaj remix. Sjeo je u svoj studio i napravio ovu zvijer. Reggae đemanje, buildup od kojeg ćete poželiti iskočiti iz svoje kože prije nego iscure masni bassevi i zaronite u potpuni drum'n'bass spreman da razvali zvučnike.

Budite veseli i nasmijani i svakako provjerite ovaj remix, a zanimljivu priču s Motovuna može pročitati i u intervjuu koji je odrađen ranije tokom godine.

sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk