Skip to main content
  • 5.11.2016.

London dobio prvog Night Czara tj. Czaricu!

Kako svaka koherentan priča započinje definicijom samih pojmova tako je potrebno objasniti i tko je Night Czar i što uključuje ova nova socijalno/poslovna uloga.

 
Nastala na scenografiji sve napetijih konopaca, u kojima jednu stranu povlače institucije i drugu noćna ekonomija, uloga Night Czara je ona koja će se baviti cjelokupnom noćnom kulturom i ekonomijom jednoga grada, ovoga puta Londona. Više manje možeš je gledati kao verziju gradonačelnika, samo onoga zaduženoga za grad nakon što se ulične svjetiljke upale, kao party mafijaškog bossa, ali onoga koji u mraku operira transparentno i u suradnji s svojim dnevnim dopplegangerima, uloga koja po mnogočemu miluje margine pozicije koju u Amsterdamu drži Mirik Milan.
 
Tako je jučer na press konferenciji objavljen prvi ikada NIght Czar londonskih pločnika, klubova i mjesta zabave i kao prva vladarica na čelu onoga što se u gradu događa kada ure otkucaju ponoć proglašena je Amy Lamé – spisateljica, DJane, performerica i žestoka lobistica. Gradonačelnik Londona Sadiq Khan opisao je njenu ulogu kao "najteži posao u gradskoj vijećnici"

 
U svojoj dugu povijest u gradu Amy je već upisala lobiranje za razne lokacije, između ostalih i kampanje za spas Royal Vauxhall Taverne. Kao sposobna poslovna žena i dio scene za koju se bori, nije gubila vrijeme i već je najavila serijal mjesečnih Night Surgeries događaja u kojima će porazgovarati s poslovnjacima, ljudima zaposlenima u noćnoj ekonomiji, članovima javnosti i lokalcima, kako bi shvatila koje je londonsko razumijevanje noćne ekonomije. Napomenula je: "Predugo je već noćna industrija prijestolnice pod pritiskom. Glazbene lokacije i klubovi zatvaraju se alarmantnom učestalošću." 
 
"Nedavno zatvaranje svjetski poznatog fabrica i prijetnja koja se nadvija nad ostale lokacije grada pokazuje zašto je Amy prijeko potreban ambasador za grad kada se spusti noć." – napomenuo je gradonačelnik Khan. 
 
I tako London započinje jednu novu etapu s svježom pripadnicom kraljevske loze, Czaricom Amy, pa ćemo vidjeti što će matrijahalna noćna vladavina donijeti plesno nastrojenima Londona.
 
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop