Skip to main content
  • stop
  • 12.04.2012.

Loša praksa organizatora na Šolti

Za organiziranje festivala potrebna je jako dobra organizacija, reputacija te naravno novac i sponzori. A što ako organizirate nešto naizgled veliko, a iza toga nije sve tako kako se čini.

Piše: 

Naslovna foto

stop

Takvim se naime čini poziv kojim je organizator pozvao DJ-e na Party mood collection "10 days straight" house party u Nečujmu na otoku Šolti koji bi se trebao odigrati vrlo skoro od 27.04. – 06.05., dakle u trajanju od 10 dana, 24 sata bez prestanka.

Osim što za sebe kažu da sudjeluju u kreiranju nove elektronske scene u Hrvatskoj na tragu one stare svakako bi trebalo promisliti o tome da su prvi i u tome što se DJ-i koji žele nastupiti sami moraju pobrinuti za promociju i prodaju aranžmana, tj. ne postoji budžet kojim će se platiti nastup izvođačima, moraju ga sami zaraditi postotkom od prodaje aranžmana za ovaj događaj. Ono što je besplatno za sudionike su smještaj, dva obroka dnevno i besplatan organizirani autobusni prijevoz.

U svakom slučaju ovakav javni poziv DJ-ima ne služi na čast ni jednom organizatoru, a ponajmanje onom koji takav poziv čini tobože u cilju kreiranja elektronske scene.

Nadamo se da organizator osim želje da vrati staru slavu rave partijima ne želi vratiti i primjer loše prakse iz prošlosti koja je katkada preko neafirmiranih DJ-eva pokušavala doći do posjetitelja.

Budite oprezni, trudite se, ne dopustite da vas netko iskoristi, ako ste dovoljno dobri prava prilika će se i vama ukazati!

sonus 2
brejcha 1
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
brejcha 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju