Skip to main content
  • 9.03.2023.

Luka Čikić sprema se za novi veliki iskorak u karijeri

U Amsterdam uskoro stiže perspektivni regionalni DJ

Piše: 

Luka Čikić dolazi iz Banja Luke i elektroničkom glazbom krenuo se baviti u 2015. No njegov doticaj s elektroničkom glazbom dogodio se ranije, jer su njegovi dobri prijatelji dotakli elektorničke glazbe i DJ-inga još s 12-13 godina. Nekoliko godina je skupljao glazbu prije nego što se odlučio pokrenuti i zasući sam rukave. Njegov prvi nastup je bio u banjalučkom Kadru.

Važan utjecaj za njegov zvuk imala je etiketa Innervisions i njegovi izvođači. U jednom razgovoru kao svoje uzore istaknuo je imena poput Âmea, Gerda Janosa, Jennifer Cardini te regionalne kolege After Affair i Kristijan Molnar s kojima je kasnije i dijelio miksetu na pozornici.

U svojoj biografiji navodi kako voli cjelonoćne setove kroz koje ga vodi želja da partijanere odvede na putovanje različitim žanrovima elektroničke glazbe. Što se samog zvuka kojeg perspektivni Banjalučanin producira i vrti, sadržava distinktivnu fuziju mračnih melodija i ritma s elementima afro perkusija, uz elemente indie “vibea”.


Mladi Banjalučanin u svojoj karijeri broji nekoliko izdanja. Prvo izdanje mu je EP 0.33 koji dolazi s istoimenom trakom i popratnim obradama. EP je objavljen na Dilate Recordsu.

Vrijedi istaknuti i singl Devilish, objavljen na CPH Deep Recordingsu, koji upravo sadržava sve elemente koji čine njegov zvuk prepoznatljivim.

Posljednje izdanje Luke Čikića je “Floating In Desert” koje se našlo na trećem izdanju Multinotes’ Exhibitionsa zajedno s još 13 traka koje su producirali dobro poznata ekipa s etikete, kao i neka nova lica među kojima je i sami Banjalučanin.

Luka Čikić je član i nagrađivane ekipe Garden of Dreams, koji su za svoj festival dobili nagradu Ambasador. I sami Luka je dobio nominaciju za najperspektivnijeg izvođača u sklopu nagrade Ambasador održane u prosincu 2022.

Osim što je nastupao diljem regije, zvuk Luke Čikića je odzvanjao važnim regionalnim festivalima poput EXIT-a, Fresh Wave Festivala i Garden of Dreams. Krajem prošlog ljeta otišao je i van granica Europe te je odradio prvi nastup u Africi, točnije u Maroku.

Krajem veljače 2023. na svojim društvenim mrežama Luka Čikić je objavio veliku vijest – iz Banja Luke seli se u Amsterdam te prokomentirao: “Nakon 26 godina došlo je vrijeme da se pozdravim. Život je uvijek nepredvidljiv. Ne možeš odabrat gdje ćeš se rodit ili tko će ti biti roditelji. To je pitanje sreće. Životu u Bosni i Hercegovini ima puno uspona i padova (više padova haha), ali uvijek ću bit zahvalan najboljim roditeljima koji su me podržavali u mojim odlukama koliko god da su zvučale ludo s mojim ciljevima i planovima. Oni su me odgojili da budem dobra osoba i zahvaljujem im se na tome. Također isto vrijedi i za sve moje prijatelje koji su bili uz mene od prvog dana. Zahvaljujem se i svojoj ekipi Garden of Dreams koja mi je puno pomogla i naučila me o poslovnoj strani posla, za što ću im zauvijek bit zahvalan. A sada, idemo napraviti povijest. Vrijeme je za novi level. Amsterdame stižem!

 


Prije nego što krene za Amsterdam, Luka Čikić je organizirao dva velika hvale vrijedna događaja – humanitarni party gdje je zajedno s 15 kolega DJ-eva svirao u banjalučkom klubu KSET i humanitarni koncert repera Klinca. Novci su se skupljali za Škola sporta za osobe s poteškoćama u razvoju "Sunce".

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2