Baner
Maksim Mrvica

Maksim Mrvica na turneji po HR gradovima

Utorak, 30 Listopad 2007
Solo Tour obuhvatit će deset hrvatskih gradova. Od 21. studenog moći ćete ga slušati u Puli, Rijeci, Osijeku, Vukovaru, Bjelovaru, Čakovcu, Zadru, Splitu, Dubrovniku i Šibeniku. Kada je Maksim Mrvica bio ponosan na Gestures, njegov album suvremenih hrvatskih klavirskih djela, bio je realan. 

Ipak, očekivao je da će njegovi albumi završiti u zaboravu na policama što je bio slučaj s mnogim drugim eksperimentalnim albumima. Ali pogriješio je. Njegov uradak je postao jedan od najbrže rasprodanih klasičnih djela ikad u Hrvatskoj, te je na kraju osvojio četiri Porina uključujući i onaj za najbolji album klasične glazbe. Maksim je čak bio pozvan da otvori ceremoniju dodjele nagrade Porin - čast koja se obično ne ukazuje klasičnom glazbeniku, gdje je prouzrokovao senzaciju izvedbom The Dance of the Baroness.

Ovom prilikom priređuje Solo Tour u sklopu koje će posjetiti deset gradova u Hrvatskoj. To je prilika za sladokusce klasičnih koncerata da vide i čuju Maksima Mrvicu u intimnijem pristupu kojim je već osvojio publiku širom svijeta dajući uvijek novi pogled na svoje osebujno glazbeno stvaralaštvo. Maksimov koncert je mješavina klasične i crossover glazbe.

Piše: www.net.hr

Cijeli članak čitajte na http://www.net.hr/infocentar/page/2007/10/29/0133006.html Maksim Mrvica na turneji po HR gradovima