Skip to main content

Maksim Mrvica objavio album Electrik

Šibenski pijanist Maksim Mrvica objavio je svoj novi, četvrti album za Emi Classics – "Electrik". Album predstavlja kombinaciju klasične glazbe i skladbi koje su posebno napisane za "Electrik". Maksim za svoj novi album kaže kako je produkcijski mnogo jači, te moderniji od prethodnog. Produkcijski dio pripao je Jonathan Allenu, koji je s Maksimom surađivao na "A New World" albumu.

Piše: 

Album je snimljen u Abbey Road studiju. Maksim Mrvica je u Šibeniku završio osnovno i srednje glazbeno obrazovanje u klasi prof. Marije Šekso. Već kao devetogodišnjak počeo je javno nastupati, da bi s nepunih dvanaest godina svirao svoj prvi koncert s orkestrom.

Nakon brojnih koncerata u rodnom gradu, 1993. godine Maksim je upisao Muzičku akademiju u Zagrebu, i 1998. godine diplomirao s odličnim uspjehom. Iste godine upisao je i jednogodišnji studij usavršavanja na Konzervatoriju Franc Liszt u Budimpešti u klasi prof. Lászla Baranyaya. Dobitnik je Diskografske nagrade Porin 2002. za najbolji album u kategoriji klasične glazbe. Njegovi su nastupi više nalik techno partyju ili rock koncertu nego klasičnim recitalima, a njegovu imidžu rokera osim svijetlih pramenova na tamnoj kosi često pridonosi i crna odjeća, u kojoj su nerijetko i kreacije Jean-Paula Gautiera.

Izvor: www.brija.com

dam swindle mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle deskstop