Skip to main content
  • alt
  • 12.03.2014.

“Manijak” udara jako

Nedavno smo pisali o nemogućnosti dovršetka dokumentarca o liku i djelu Dine Dvornika redatelja Danijela Tipure, "Manijaka", jer sponozori nisu voljni dati novac za nekog okaljane prošlosti.

 
Hrvatski kralj funka preminuo je prije više od pet godina, no njegova glazba i energija kojom je osvajao publiku i prijatelje ipak nije zaboravljena te je upravo nošen tom idejom nastao  autorski projekt redatelja Danijela Tipure.  "Ideja je nastala u periodu kada sam intenzivno surađivao s Ellom Dvornik na više propalih projekata. Konstantno sam je ispitivao i tražio da mi govori o Dinu. Katkada sam je i dvjesto puta u danu nešto pitao. U trenutku kada sam od odgovora uspio formirati viziju o kakvom se umjetniku radilo i donekle pohvatati njegove karakteristike, rodila se ideja o snimanju filma. Mislim da će format dokumentarca najbolje ispričati priču tko je zapravo bio Dino Dvornik", otkriva  Tipura za  portal tipitv.hr, koji je za snimanje “Manijaka” rezervirao četiri mjeseca,  a čiji trailer možete vidjeti već sada.
 
"Želim pokazati Dinovu drugu stranu. Drugačiju od one glazbene u kojoj se dokazao kao glazbeni inovator, daleko ispred svojeg vremena. No vjerujem da će svima koji ga vole, ali i onima koji ga ne vole, biti zanimljivo pratiti put koji ga je doveo do stvaranja pjesama kakve do tada nitko nije čuo. Dotaknut ćemo se njegove borbe s medijima, upornosti uvjeravanja izdavačkih kuća u budućnost njegova rada, razočaranje u sustav, svladavanje ovisnosti, ali i sreću te zasluženo zadovoljstvo u vrijeme kada je bio neupitni broj jedan", objašnjava nam Danijel Tipura.
{youtube}7loQSQqpDUI{/youtube}
 
Budući da se sponzori ne žele vezati uz ovaj dokumentarac, Tipura je omogućio svim obožavateljima kralja funka da doniraju za produkciju filma na:
Udruga Završni Rez
Pazniska 43, 10 000 Zagreb
IBAN: HR2424020061100650739
ili 2402006 – 1100650739
Erste banka
 
Donatorima će se zahvaliti tako što će svakoga imenom i prezimenom potpisati na odjavnoj špici dokumentarca.
 
 
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk