Skip to main content
  • 18.01.2016.

Marc Grabber i Brlee – ponoć i Mjesečina na Lausu

Haris Čustović stoljetne priče zarobljene u dubrovačkim zidinama zamijenio je panoramom Londona i podigao na noge Laus Records.

 
Laus raste i buja i dolazi s novim EP-jem gdje su se u ušće slile zajedno vještine Marca Grabbera i Brleea.
 
Marc Grabber poznat je svijetu kao renomirani producent, promotor i DJ koji stoji iza organizacije Valkana Beach Festivala. Uz svoje house godine, u kojima ga je put vodio na europske turneje uz velikane poput Circulation, Pete Gooding, Harisa Čustovića, Da Fresha, Partito Jesus Comunista (Dobrilla), Deep Disha i Global Unerground, sklon je i iskoračiti iz housea u glazbene eksperimente pa nastaju projekti poput Dalmatian Dub (Tomec & Grabber / Downtempo / World) , Golem (Alternative) & Manouche (Electro swing).
 
Brlee se s lokalnog proširio na regionalno i s regionalnog na nacionalno i internacionalno. Kao DJ, promotor i radijski voditelj jaše zvučnu krivulju elektronike od 2002. U CV ima upisane mnogobrojene Overload evente kao i Overload radijski show. Bivši rezident Casablance u Celju i Escape kluba i pobjednik "Support your local DJ natjecanja" koje ga je dovelo do Ambasade Gavioli, dokazao je svoju vještinu na svim slovenskim podijima, a nije stranac ni podijima Nizozemske, Njemačke, Grčke, Italije, Srbije, BIH i Lijepe Naše, gdje je prosipao svoju verziju alkemije deep housea i techna. Ljeta provodi na Ibizi kao Bora Bora resident, a produkcije ste mogi upecati na Testedu, Papstecu i Laus Musicu.

 
Godina dana je prošla od kada su se Brlee i Marc zatvorili u mrak studija i kao plod nastaje 6 traka. Vrijeme je prolazilo, ali kako to obično biva umjetnici na vrijeme gledaju poptuno drugačije, uzimaju ga kao inspirativno pogonsko gorivo koje gura mašineriju mašte. Tako EP sadrži melankoličnu traku nastalu u mraku ponoćnih ulica osvjetljenih mjesečinom naziva "Moon over Belgrade" sve do optimistično uzbuđene "Three minutes to midnight". Trake su producirane na relaciji Ljubljana – Berlin u suradnji s velikim producentom i mix inženjerom Hannesom Biegerom, kojeg ste mogli zateći i u suradnjama s Tale of Us, Dixon, Mind Against, Ten Walls, Adriatique… Marc i Brlee su ove godine zajedno stvorili i novu klupsku večer pa je prijestolnica Slovenije na Alluvionu mogla plesati uz Sandrina, Magdalenu i Petra Dundova između ostalih.
 
Za naznake onoga što te 25. siječnja slubeno čeka uz Mjesečinu i ponoć s ljubljansko – berlinske lokacije skokni niže i sretan vam bio ponedjeljak. Sve je bolje uz dobru glazbu!
 

dobar house desktiop
sea star mobile
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
brejcha 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju