Skip to main content
  • alt
  • 23.04.2015.

Marcel Fengler – njemački techno na hrvatskoj obali

Marcel Fengler je jedan od onih kojima techno nije samo posao nego ga smatra zasebnim živućim entitetom.

 
Kao jedna definitivna i koncentrirana strast on postaje mnogo više i slaže setove na način da dva suprotna pola kruže jedan oko drugog kao bijesni lavovi. Suprotnosti se privlače dok on spaja elektroničko i ambientalno, neumorni britanski progressive posipava specifičnim zvukom Berghaina u kojem je i sam godinama držao rezidentsku palicu.

alt

 
Neobično i neočekivano je da val zvuka koji nosi set djeluje kao da će te poklopiti sve do trena dok ne dođe toliko blizu da već zatvaraš oči i tada si iznenađen njegovom emocionalnošću, nitima osobnosti i ljudskog unutar elektroničke mreže.
 
U studiju također nalazimo ovog rođenog berlinčanina u bipolarnom rascjepu između žestokog neposustajućeg techna i emocionalnih smirenih dubokih raspoloženja. Posebno je naklonjen korištenju synthova i ne žuri se s produkcijama. Kvantiteta za njega ne nosi nikakvu težinu, traka ne izlazi iz studija prije no što je pogledana iz svih kuteva, teleskopski, mikroskopski, uhom i srcem i zato ga vole labeli poput Ostgut Tona, IMF-a i Mote Evolver-a.
 
 
Ovoga proljeća čekamo ga na domaćoj podružnici njemačkog festivalskog oblizeka EMA (Electronic Music Audition) koja je dobila i sufiks “C” kako bi naznačili da je ovo Croatia inačica. Za sve detalje o riječkih 4 dana ljubavi i plesa, kartama, smještaju i izvođačima skok na službene stranice  EMAC-a pa dok nas bipolarni njemački techno majstor ne posjeti jedna da skrati vrijeme. 
{youtube}rxTGcrlGh9w{/youtube}
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2