Skip to main content
  • 22.10.2017.

Martin Garrix novi-stari najbolji DJ, Carl Cox predvodi underground

Druga godina, ista priča i isto ime stoji sa krunom na glavi kao najbolji (vjerojatno najpopularniji) DJ za 2017. Martin Garrix čvrsto drži tron.

Piše: 

Sinoć je kruna ADE-a bila objava novog (starog) pobjednika TOP 100 DJs koju je odnio Martin Garrix, no puno niže na ljestvici događaju se zanimljive stvari.

Da se ljudi previše ne obaziru na DJ Mag-ovu ljestvicu TOP 100 DJs, istina je, ali svi uvijek škicnu da pogledaju imali čega novoga za popljuvati. Omražena ljestvica zadnjih par godina, pojavom EDM-a, na sebe je navukla ogromne količine negativnih komentara koji se tiču vjerodostojnosti samog izbora, a i načina glasanja.

Prošle godine u glasanju je sudjelovalo milijun glasača, dok se ove godine proširivanjem glasova do kineskih granica ta brojka znatno povećala. I dok prvih 5 pozicija sa Garrixom na vrhu, uz malu promjenu, drže Dimitri Vegas & Like Mike, Armin van Buuren, Hardwell i Tiesto, ispod 60.-e pozicije kreće jedna nova priča, underground imena napadaju vrh. Teško je reći da će netko od njih već sljedeće godine biti novi najbolji DJ, ali da će imati značajan napredak to se može očekivati.

Carl Cox najbolji je underground DJ, zauzevši 62. poziciju, što mu je napredak od 12 mjesta u odnosu na 2016., dok se nakon prošlogodišnjeg izostanka Richie Hawtin vratio na istu i to kao 80. na ljestvici. Sada dolazi ono najzanimljivije, a to su novi ulasci na ljestvicu TOP 100 DJ, najpoznatiji kljun Claptone, Solomun, Maceo Plex i Black Coffee svojim jedinstvenim zvukovima i rezidencijama po Ibizi zabilježili su ovogodišnju objavu najboljih DJ-a (ponavljamo, najpopularnijih). Svakako još treba spomenuti Paul Kalkbrennera koji se vratio među TOP 100 nakon 5 godina.

Claptone 69., Solomun 81., Black Coffee 85., Maceo Plex 91. i Paul Kalkbrenner 97., ovo su imena koja će sada svima postaviti pitanje, postaje li taj dio undergrounda popularan kao i EDM? Iako smiješno pitanje, jer u EDM svijetu se vrti puno više toga, upravo ova imena su nekako najčešće spominjana i o njihovim nastupima se priča već mjesecima. A i ne smunjamo da postoji koji fan Martin Garrixa ili Tiesta koji nije na Tomorrowlandu ili na samoj Ibizi slušao jednog od gore navedenih.
{youtube}ScNsBpQ8KIg{/youtube}

Prosudite sami pa si postavite pitanje što za scenu znači njihova pojava na samoj ljestvici, a mi sada donosimo 1/10 ljestvice, a potpuna lista je ovdje:

1. Martin Garrix
2. Dimitri Vegas & Like Mike
3. Armin van Buuren
4. Hardwell
5. Tiesto
6: The Chainsmokers
7. David Guetta
8. Afrojack
9. Steve Aoki
10. Marshmello

 

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2