Skip to main content
  • alt
  • 29.08.2015.

Martin Garrix odlazi sa Spinnin’ Recordsa

Ljubavna afera dva giganta je završila i Martin je odlučio prerezati veze s matičnom kućom i s njome povezanom MusicAllStars tvrtkom.

 
U objavi fanovima 19-godišnjak je naveo da mora raščistiti glasine i naveo kako je nedavno raskinuo ugovor s labelom i njemu nadređenom tvrtkom.
 
Garrix se nedavno našao na Forbesovoj listi “Electronic Cash Kings” sa prihodom od $17 milijuna, 116 gaža i deal sa 7UP-om čini se da su u bazi ipak postojali problemi preko kojih se nije moglo preći i kao objašnjenje navodi:

alt

 
“Od početka ove godine pokušavam vratiti vlasništvo nad svojom glazbom od Spinnin’ Recordsa i zadržati povjerenje u MAS. Iznimno sam razočaran da rasprave nisu vodile  promjeni ugovora ili povratku autorskih prava i zato sam i poništio ugovor”. U objavi nije otkrio nikakve planove promjene labela niti naveo kada su razmirice započele.
 
Ne možemo sada ni pretpostavljati što se točno dogodilo, ali poznato nam je da je Scooter Braun pridodao Garrixa svojoj ekipi Scooter Braun Project 2013. u podijeljenom managementu s MusicAllStars. SB Management je ujedno i onaj koji trenutno predstavlja i Stevea Angella i spaja pop zvijezde s EDM-ašima. Čini se da ovaj recept za Scootera funkcionira jer je on odgovoran za spajanje Dipla i Skrillexa s Justinom Bieberom koje je rezultiralo Jack Ü-ovim  golemim hitom “Where Are Ü Now”.
 
Moguće je da Garrix ima nove planove otvaranja vlastitog labela ili je jednostavno potpisao poprilično nepogodan ugovor kada još nije imao pogodbenu moć koju ima danas na pozadini svih uspjeha. No izgleda da nas čeka nešto veliko jer je pridodao rečenicu ” Nadam se da ću moći podijeliti s vama dobre vijesti na Amsterdam Dance Eventu”

alt

 
Punu Martinovu izjavu pročitajte na službenoj FB objavi ovdje.
 
Nakon čitave halabuke Spinnin’ Records i MAS izašli su s izjavom za medije kojom su nastojali počistiti nered:
 
“Nažalost moramo vas obavijestiti da je vrlo uspješna suradnja s Martinom Garrixom (Martijnom Garritsenom), Spinnin’ Recordsom i MusicAllStars menađmentom završila. Zahvaljujući njegovom jedinstvenom uspjehu bili smo u bliskom kontaktu s Martijnom i njegovim teamom u posljednjih nekoliko mjeseci prilagođavajući trenutni ugovor.
 
Otvoreno smo bili voljni pristati na Martijnove želje i pogurati pregovore u njegovu korist.  Ovdje potvrđujemo i prijenos vlasništva. No Martijn je ipak odlučio jednostrano prekinuti ovu suradnju. Naravno da žalimo zbog ove odluke.
 
Ipak čitav team gleda unazad na lijepu suradnju. Vodeći Martijna od nepoznatog vrlo talentiranog umjetnika prema svjetski poznatoj zvijezdi bilo je fantastično iskustvo i svi smo ponosni na njegov uspjeh- Želimo mu sve najbolje u daljnjoj karijeri.
 
Nastavljamo dalje raditi ono u čemu smo dobri, izdavanju nove glazbe, traženju, razvijanju i realizaciji uspjeha s novim talentima, sve s ambicijom i strašću za glazbom.”
 
Spinnin Records bv
MusicAllStars Management bv
Eelko van Kooten

alt

 
Što se zaista dogodilo znaju samo ljudi koji su bili unutar sobe za sastanke, izvan ovih nekoliko pažljivo sročenih rečenica s obje strane ostaje nam samo mjesta za podosta nagađanja a kako nismo bake koje pričaju na lesi suzdržat ćemo se od improviziranih tumačenja ovog iznenadnog karijernog poteza. 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2