Skip to main content
  • alt
  • 4.06.2014.

Mauro Picotto i Alexander Kowalski stižu u Zadar

Izdavačka kuća Decoded Records i Electronic Music Night u zadarskoj dvorani Jazine iduće subote pripremaju spektakularni događaj u sklopu promotivne turneje Moondance festivala, a glavni gosti manifestacije su Mauro Picotto iz Italije i Alexander Kowalski iz Njemačke.

 
Mauro Picotto, kojem je ovo premijerni nastup u Dalmaciji vlastitu preobrazbu doživljava 2001. kada osniva etiketu Alchemy koja mu služi kao baza za daljnji razvoj vlastitih afiniteta i produkcije. Preko raznih žanrova: dance, trance, sofisticiranog techna ili svega što je napravljeno u kućnoj radinosti, Mauro ne poznaje granice.  Neke od najpoznatijih pjesama koje su ga zacementirale kao izvođača/producenta su “Bakerloo  Symphony”, “Iguana”, “Komodo” i “Lizard” – traka s kojom je Mauro dobio priznanje od struke na  svjetskoj razini, gdje ga se često svrstava među TOP 10 najpopularnijih DJ-eva. Zabilježio je nastupe na Zimskoj Olimpijadi u Torinu, te brojnim festivalima poput Loveparadea, Ultre i Time Warpa. Izdao je preko 600 različitih produkcija/remikseva, a do danas je prodao preko 6 milijuna primjeraka nosača zvuka. Konstantno se usavršava i napreduje sa svojim radom. U današnje vrijeme remiksira te producira nove izvođače. 
{youtube}xx1oNpMQIm8{/youtube}
 
Alexander Kowalski je prepoznatljiv po glazbenoj svestranosti kroz koju elegantno spaja techno s elementima deep housea, duba i funka. On sjajno prenosi emocije kroz masivni zvuk zbog čega je zavrijedio visoku reputaciju kako među rejverima i glazbenim profesionalcima, tako i među kritičarima. Njegovo iznimno znanje kad je u pitanju produkcija, konstantna evolucija zvuka iz singla u singl te savršena tehnička izvedba u kombinaciji sa snažnim emocijama osim dvostruke nominacije za German Dance Awards donosi mu velike pohvale za inovativnost u zvuku. Zbog energičnih, intenzivnih i tehnički savršenih live actova diljem svijeta i iznimno bogate diskografije postaje miljenik kritičara koji mu daju titulu najboljeg producenta i najboljeg live acta. Kowalski 2009. godine osniva svoj label Damage Music, a posljednji singl “Dircksen” oduševio je kritiku i našao mjesto u setovima brojnih velikana kao što su Laurent Garnier, Joris Voorn, Ben Sims, Stephan Bodzin, Fergie i Guy J.
{youtube}0tt2silu6-0{/youtube}
 
Glazbenom spektaklu u zadarskim Jazinama pridružit će se i plejada omiljenih domaćih DJ-eva koje predvode Pero-Fullhouse, Edy C., Juri Paik, te Mota i Mani iz Zadra. Moondance festival održava se 16. i 17. kolovoza u srednjovjekovnim kulama Kamerlengo i Sv. Marko, te stadionu Batarija u Trogiru. Da će to biti događaj sezone dokazuju i potvrđena imena Nina Kraviz, Anthony Rother, Vince Watson, Funk D Void, Agoria, DJ Rush, Silicone Soul i mnogi drugi. Svaka 50 kupljena ulaznica za Jazine dobiva besplatnu festivalsku za trogirski Moondance. Party se održava 14. lipnja, a ulaznice zaelektronsku poslasticu možete već sada nabaviti preko Entrio.hr za 130 kuna dok će cijena na dan biti 160 kuna.
 
dobar house desktiop
dobar house mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.