Skip to main content
  • london underground
  • 14.05.2019.

Miljunska potpora za razvoj nezavisne scene u Engleskoj

Umjetničko vijeće Engleske osiguralo je 1,5 miljuna Funti (nešto malo manje od 13 miljuna kuna) za podršku nezavisnoj sceni – klubovima, promotorima i prostorima za koncerte.

Piše: 

Naslovna foto

london underground


Prijavljeni projekti dobivat će potpore u visini od tisuću do 40 tisuća funti. Sredstva se odobravaju projektima sa trogodišnjim planovima čiji je "glavni zadatak ugostiti i / ili promovirati glazbene događaje uživo u malim i srednjim prostorima, radeći sa novim umjetnicima ili onima u razvoju.

Kandidati će morati dokazati da mogu platiti deset posto ukupnih troškova projekta iz drugih izvora. Sredstva neće biti ograničena ni na jedan žanr, pa tako potpore mogu ostvariti projekti elektroničke glazbe, hip-hop, indie, alternative, metal, punk, pop, rock, classical, jazz, folk, world music.

Ljetna serija live jazza u Londonu u Giant Stepsu, čiji je cilj približiti novu publiku prema jazzu, jedan je od prvih projekata koji je dobio ovu donaciju. Manchesterov Kraak Gallery i Cobalt Studios iz Newcastlea također se ubrajaju u uspješne projekte koji su dobili podršku ovog Vijeća.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk