Skip to main content
  • 10.05.2011.

Ministry of Sound ima recept za vruće ljeto

U pravoj »pool party« atmosferi pod suncem, na bazenima Termi Čatež, najboljim elektronskim ritmovima zabavljat će vas DJ legende Ministry Of Sound: Richard Murray, Paul Deighton i Alex Gaudino. Nastupit će i najpoznatiji slovenski DJ-i, DJ Sylvain i DJ Mannix te još mnogo odličnih DJ-a koji će biti odabrani putem predkvalifikacija koje će se održati uživo u većim gradovima – regionalno u Sloveniji te Zagrebu.

Piše: 

Naslovna foto

Ministry of Sound


U slučaju jake kiše party će se nesmetano održati jer je većina objekata natkrivena tako da niti najveći pljusak neće poremetiti plan – da ovaj pool party bude najveći takav party na »kontinentu«. Party počinje rano poslijepodne što znači da morate biti spremni na sate i sate bezrezervnog partijanja.

Richard Murray
U zadnjih 9 godina Richard je nastupao po skoro cijelom svijetu te postizao izvanredne rezultate. Odrastao je u Carlisleu u sjeverozapadnoj Engleskoj. Zbog fakulteta je preselio u Manchester gdje je kao DJ nastupio na događanjima kao što su Paradise Factory, Venus, Joshua Brooks u klubu North. Sljedeća stanica bila je London.

Londonska scena za Richarda je bila korak naprijed jer je upoznao Matta Stuarta, nekadašnjeg šefa Underwater Recordsa, a zatim i Ministry Of Sound. S Mattom Stuartom se odmah našao, a on mu je ubrzo ponudio priliku da se pridruži projektu Housexy. Projekt Housexy je ubrzo Richardu osigurao nastupe u cijeloj Velikoj Britaniji. Uz njega je miksao 8 kompilacija (na dvostrukom CD-u), počevši s »Housexy International« u siječnju 2007., a posljednji »Housexy Summer« izdao je 2009. Njegove sposobnosti su također pridonijele izdavanju trostrukog CD-a »Underground« kojeg je izdao Ministry Of Sound.

Paul Deighton
Paul Deighton međunarodni je DJ u Ministry Of Sound. Nastupao je po cijelom svijetu i tako promovirao brand MOS u Japanu, Indiji, Kini, Vijetnamu, Južnoj Koreji, Filipinima, Južnoj Africi, Brazilu, Kolumbiji, Rusiji, Maroku, Egiptu,  Abu Dhabiju,  Bahreinu, Kataru, Kanadi, Italiji, Španjolskoj, Tenerifima, Nizozemskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Ibizi i naravno, u Velikoj Britaniji, u poznatom londonskom Ministry Of Sound klubu. Paulovi vlastiti singlovi i pjesme koje su nastale u suradnji s drugim producentima, izdane su za razne izdavače diljem svijeta. Njegov debi singl, u isto vrijeme i njegov zaštitni znak, Omega 33, izdan za Gung Ho Records. Najnoviji singl nastao je suradnji s Richardom Murrayem i Lindsey, pod nazivom »Don't Go«, u izdanju nakladnika CR2 Records. Paul također ima svoj vlastiti label, Mighty Moos Records, koja se dobro razvija i ima podršku velikih svjetskih DJ-a.
{youtube}Z0129ZM7Pv8{/youtube}

Alex Gaudino
Alex Gaudino svoju karijeru započeo je u poznatoj izdavačkoj kući Flying Records i UMM 1993. u Italiji. Alex je jedini talijanski DJ koji je imao dva hita na vrhu UK ljestvice prodaje. Robbie Rivera i pjesma »Bang« Alexu su donjeli nominaciju za »Best European A&R« na European Music Awards u Londonu 2000. godine. 2003. godine je producirao pjesmu Crystal Watersa i Ultru Nate, »Destination Unknown«, koja se popela na vrh ljestvice Buzz UK Charts. Alex se također zalaže za projekte Sucacupa i Sambatucada (Gaudino da Costa), ljeto 2004. je obilježio remixom »Is It Cos I'm Cool« u izvedbi MousseT-a. 2005. je napravio hit »Love Lil Little Love« koji je svirao u klubovima širem svijeta. Isproducirao je hit »Deep End« Petea Tonga i Chrisa Coxa, »Horny« MousseT-a te »You You You« Jamesa Kakande. Izdao je i singlove »Reaction« te »Head Over Heels« svog projekta Blue Lipstick.

Alexova karijera promjenila se 2007. godine sa hitom »Destination Calabria«. Sljedeće godine, novi singl »Watch Out« opet je postao jedna od najboljih pjesama na europskim i azijskim ljestvicama. Njegova obrada pjesme Joan Jett »I love Rock'N'Roll« 2009. je u Francuskoj bila iznimno puštana na radijskim postajama te visoko rangirana na top ljestvicama.

Početkom 2010. Alex je imao novi hit »I'm In Love (I Wanna Do It)« koji je uskoro zaludio svijet! U Velikoj Britaniji odmah je došao na 10. mjesto pojedinačne prodaje singlova, zasjeo na 1. mjesto iTunes UK Dance ljestvice singlova te u SAD-u na vrh Billboard Dance Airplay ljestvice. U Velikoj Britaniji su ga vrtili Pete Tong, Judge Jules i Dave Pearce, Scott Mill ga je proglasio »hitom tjedna«, a najviše se vrtio na BBC-evom Radio One i Kiss Fm-u. Kao jedan od najpopularnijih DJ-a/producenata na tom području, Alex je također poželjan u visokom društvu (nedavno je svirao u klubu u Monte Carlu gdje su se prisutni kupali u šampanjcu). Gaudino je idol talijanske disco i house glazbe i predstavlja svu njezinu svježinu i moć.

Među njegove nedavne remikseve uključuju se i najuspješniji dance hitovi, među ostalima i »Never Say Never« Armina Van Buurena, »Peace Song# Boba Sinclara, »Escape Me« DJ-a Tiësta te »Spaceship« Bennyja Benassija. Alex živi u Londonu, Parizu, Moskvi, Miamiju te naravno Italiji. Puštao je na Ultra Music Festivalu u Miamiju, na Beatpatrolu blizu Beča te poljskom Sensation Partyju.

soul gravity desktop
dobar house mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.