Skip to main content
  • 11.11.2008.

Monika Kruse – Changes of Perception / TERM0612

Dama koja je na muzičkoj sceni veoma dugo i koja se poslije toliko vremena uspjeva otrgnuti zaboravu, Monika Krüse objavljuje svoj prvi solo album. Kako i sama kaže, dugo se osjećala “zarobljena” u muzičkim pravcima, a pomoću ovog albuma želi se osloboditi u pravljenju muzike. Album ima 10 pjesama, sa jednom bonus trakom na Beatport izdanju. Hit-single "Changes Of Perception" izdvaja se kao kvalitetna pjesma još na prvo slušanje, kao i Don't Come Close, gdje Monika pjeva vokale!

Piše: 

Piše: www.urbanbug.net

Gregor Tresher, koji je u posljednje vrijeme najperspektivniji newcomer njemačke scene, bio je ko-producent svih pjesama i možda je upravo on najzaslužniji za kvalitet. Koncept albuma je muzika za plesni podij u varijacijama od laganijih ritmova, pa do peaktime momenata. Kroz sve pjesme provlači se izvjesna senzualnost koja cjelokupnom doživljaju daje iskreni friendly feeling tijekom preslušavanja. Garantirano će svako naći za sebe nešto na ovom izdanju.

Možda je ovo i potez karijere Monike Kruse, jer poslije skoro 15 godina rada na muzičkoj sceni tek sada objavljuje svoj album prvijenac! Da li je toliko vremena prošlo zbog njene nesigurnosti u studiju ili je ipak čekala pravi moment? Poslušajte ovu lijepu kolekciju trackova, pa sami dajte svoj sud!

{snippet 1}

soul gravity desktop
brejcha 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.