Skip to main content
  • alt
  • 6.08.2014.

Musica Universalis Derricka Maya

Minuloga je vikenda legendarni techno producent i DJ Derrick May nastupio ni manje ni više negoli s Makedonskom filharmonijom u sklopu projekta Musica Universalis u antičkome amfiteatru u Ohridu.

 
Musica Universalis, održana pod pokroviteljstom tamošnjeg Ministarstva  kulture,  svojim je posjetiteljima donijela spoj Mayevih klasika sa skladbama klasične glazbe uputpunjene svjetlosnim efektima, video vizualizacijama, ali i nastupima plesača u jedinstvenim kostimima. 
{youtube}nMSsGczrSac{/youtube}
 
Prema pisanju makedonskih medija, spoj legende Detroita i vrhunskih akademski obrazovanih svirača oduševila je sve prisutne posebice zato što nitko nije očekivao da techno, za koji se najčešće krivo misli da je tek monotono ponavljanje zvukova, može zvučati tako dobro i pobuditi tako duboke emocije.  “Musica Universalis” će izaći na CD-u i DVD-u, a a snimljen je i dokumentarac o samome koncertu koji je inače dio proslave 70 godina postojanja Makedonske filharmonije.
{youtube}HR3lmKH12AQ{/youtube}
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sea star mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sea star desk