Skip to main content
  • alt
  • 23.01.2013.

MySpace krade glazbu?

Prošli je tjedan MySpace krenuo iz početka uz nove funkcije i novi izgled prilagođen glazbenicima i glazbi. Tek je počeo s radom, a već ih tuže.

Nekad vrlo popularna društvena mreža koja se na vratila u novom izdanju suočava se s tužbom od strane agencije Merlin koja zastupa indie glazbu i koja se bavi glazbenim pravima nezavisnih izvođača koji su su otkrili kako se na MySpaceu nalazi nemali broj uradaka bez dozvole.

myspace

Iako se Myspace odmah pokušao ograditi od svega s naglaskom na to da korisnici mogu stavljati glazbu na mrežu te da će prijavljene uratke odmah skinuti s mreže u skladu sa DMCA procedurom, agencija Merlin ne odustaje od tužbe.

Nije poznato koliko često Merlin uopće provjerava one koje štiti, više se čini kao da je ova tužba usmjerena uprvo zbog pokretanja nove verzije MySpacea.

Myspace je i dalje ostao po službenom stavu da će glazbu ukloniti u skladu s DMCA procedurom u slučaju da je njeni vlasnici prijave što je dosta trom potez obzirom da je riječ o društvenoj mreži kojoj je upravo glazba glavna nit – prenosi Gadgeterija.net.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk